اين لوح چندرسانهاي که پروژه مشترک موزه ملي ايران و موسسه فرهنگي ويستاآرا است در حقيقت پژوهشي در زمينه معرفي مستند از حدود يک هزار شئ موزه ايران باستان با شش طبقه بندي اشياء متعلق به بخش پيش از تاريخ شامل دوران پارينه سنگي، فراپارينه سنگي، نوسنگي، هزارههاي چهارم تا اول پيش از ميلاد، بخش تاريخي شامل ادوار هخامنشي، سلوکي، اشکاني و ساساني، سفالها و مفرغهاي لرستان، بخش سکهها و مهرها و در نهايت بخش کتيبه ها است.
همچنين اين مجموعه مشتمل بر 52 مقاله تحقيقي است که با ارائه اطلاعات درخصوص آثار و بقاياي برجاي مانده بشر در رهگذر تاريخ حيات خود در فلات ايران، دوران غارنشيني، کشاورزي، شهرنشيني، فرهنگ و تمدن ايران باستان را با روشي نوين مطرح ميکند.
در بخش محوطههاي باستاني دسته بندي جغرافيايي سايتهاي حفاري ايران عرضه شده، که اطلاعات مکاني، نوع و قدمـت آثار مکشوفه از 200 محوطه باستـاني به همراه فهرست نمونه هـايي از اين اشيـاء ضميمه آن است.
از نکات ديگر اين لوح چند رسانه اي بخش تور مجازي سالن موزه ايران باستان است که امکان بازديد از تمام بخشهاي سالن موزه به همراه دسترسي هم زمان به اطلاعات مختصر اشياء فراهم شده است. قابليت بازبيني جزئيات تصوير واقعي شئ با دقت بسيار بالا و اطلاعات شناسنامه اي آن از موارد حائز اهميت است.
از ديگر امکانات اين برنامه مي توان به چاپ متن و تصوير، ارائه فهرست الفبايي موضوعات و همچنين پويانمايي متون در دو زمينه فرهنگ و تمدن و محوطه باستاني و ارائه فهرست منابع و مراجع اشاره کرد.
وجود 976 تصوير تمام صفحه با وضوح بالا، 18 دقيقه فيلم ويديوئي، 187 دقيقه گفتار توضيحي، 62 دقيقه موسيقي متن، 286 مقاله تحقيقي و 976 شناسنامه اشياء موزه اي، لوح فشرده چندرسانه اي موزه ملي ايران مربوط به معرفي موزه ايران باستان را به تنها مرجع الکترونيک ده هزار سال فرهنگ، تمدن و هنر ايران مبدل کرده است./120
انتهای پیام/