حسين عباسزاده همچنين گفت: سبک ساخت اين اثر براساس شيوه خانهسازي سنتي ايراني است و شامل يک حياط مرکزي و مجموعهاي از اتاقهاست که در چهار طرف حياط ساخته شدهاند و يکي از نمونههاي خوب منازل سبک درونگرا و سنتي بيرجند است.
وي ادامه داد: تزئينات به کار رفته در ورودي اصلي عبارتند از: آجرکاري خفته، راسته و طرح تزئيني به شکل تاج که با استفاده از آجرهاي قالب زده به وجود آمده است. ساخت طاقچهها و طاقنماهايي با قوس هلالي و جناغي در اضلاع جنوبي، شرقي و غربي حياط، استفاده از آجر کاري خفته، راسته در بخشهايي از نماي ديوار حياط از ديگر ويژگيهاي معماري است که در ساخت بنا مشاهده ميشود.
کارشناس حقوقي سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري استان خراسان جنوبي همچنين در اين خصوص افزود: متراژ عرصه، 643 متر مربع است که در سه طبقه ساخته شده است و بر اساس نظريه کارشناسان رسمي دادگستري يک ميليارد و 500 ميليون ريال قيمتگذاري شده است.
محمود نيرآبادي گفت: خريد منزل فرهنگي تاريخي اعتمادي نيا از محل اعتبارات مانده سنواتي سال 86 تامين و خريداري شد که پس از اخذ استعلامات و مکاتبات لازم با دستگاههاي ذيربط شهرستان، سند مالکيت بنا به نام دولت جمهوري اسلامي ايران به عنوان مالک منتقل شده است.
گفتني است بناي فرهنگي تاريخي اعتمادينيا با شماره 4665 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.
116
انتهای پیام/