در داخل کشور پته را به خوبي نمي شناسند

ناهيد اسدي در گفتگو با ميراث آريا(CHTN)، با بيان اين مطلب گفت: پته به عنوان يک رشته بومي استان کرمان شناخته مي شود و با توجه به کاربرد خوبي که در کشور برخوردار است چندان در بين مردم شناخته شده نيست.

وي با اشاره به اينکه گردشگران خارجي بيشترين استقبال را از توليدات پته و سوزن دوزي کشور مي‌کنند، اظهار داشت: اين افراد به خوبي مي‌دانند اين هنر تنها با دست امکان توليد دارد، اين در حالي است که بسياري از مشتريان داخل کشور به پته به عنوان يک هنر ماشيني نگاه مي‌کنند.

اين هنرمند کرماني ادامه داد: بخش مهمي از مشکلات ناشي از ناشناس بودن رشته‌هاي هنري و نبود امکانات براي ترويج اين رشته‌ها مربوط مي شود که در صورت فراهم شدن اين تسهيلات، اين رويکرد مي تواند توسط صنعتگران دنبال شود.

اسدي با بيان اينکه تا به امروز تمامي فروش خارجي ما مربوط به حضور گردشگران به داخل استان و يا نمايشگاه‌هاي صنايع دستي بوده است، تصريح کرد: تا به حال موفق به شرکت در نمايشگاه‌هاي خارج از کشور نشده‌ايم در حالي که اين امر مي تواند بازار خوبي را براي محصولات ما رقم بزند.

وي در خصوص حمايت اتحاديه و يا تعاوني براي اين رشته هنري و يا ساير رشته‌هاي صنايع دستي در زرند کرمان، اظهار داشت: از حدود يک سال پيش با راه‌اندازي اتحاديه صنايع دستي موافقت شد که دوماه پيش اين اتحاديه به ثبت رسيد ولي تا به امروز از حمايت‌هايي که اين اتحاديه بر مبناي آن شکل گرفت، خبري نيست.

اين صنعتگر صنايع دستي حمايت در خريد عمده مواد اوليه، ‌امکان فروش راحت‌تر محصولات توليد شده در سطح اين شهرستان را از حمايت‌هاي اصلي اتحاديه صنايع دستي دانست و افزود: نياز به ايجاد يک فروشگاه مستقل براي فروش محصولات توليد شده و دور از دسترس واسطه‌ها از برنامه‌هايي است که در دستور کار اين اتحاديه قرار دارد.

ناهيد اسدي خاطر نشان کرد: مسئولان تا به امروز تلاش خوبي براي حمايت از اين رشته هنري داشته‌اند ولي نياز امروز اين رشته بازاريابي صحيح در بازار‌هاي جهاني است که ما هنرمندان اميدواريم اين مشکل نيز حل شود./111














انتهای پیام/

کد خبر 138704299