تهيه طرح حفاظت اضطراري بقاياي آثار معماري قلعه زيويه

مدير پايگاه پژوهشي قلعه باستاني زيويه با بيان اين مطلب به ميراث آريا(chtn)،گفت: براي سال 87 برنامه‌هاي ويژه‌اي از سوي پايگاه پژوهشي قلعه تاريخي زيويه مورد بررسي قرار مي‌گيرد .

حميد امان‌اللهي افزود: از مهمترين برنامه‌هاي اين پايگاه مي‌توان به گمانه‌زني به منظور تعيين محدوده عرصه، حريم، ضوابط حفاظتي، زيست‌محيطي و حريم منظري دژ؛ جمع‌آوري و را‌ه‌اندازي اسناد و مدارک مطالعاتي، گزارش‌هاي تخصصي، کتب و نشريات مربوط به حوزه فرهنگي زيويه به منظور تشکيل و راه‌اندازي مرکز اسناد و آرشيو فني اشاره کرد .

وي تصريح کرد: آغاز مطالعات معماري، مصالح و تزيينات آثار به‌دست آمده در دژ زيويه به‌منظور اتخاذ راهکار نگهداري و حفاظتي؛ مطالعات چند جانبه‌اي شامل: تاريخي، جغرافيايي و زيست‌محيطي، مردم‌شناسي، هنرهاي سنتي گويش‌هاي محلي و شناخت فرهنگ بومي حوزه زيويه نيز از ديگر اقدامات طي سال 87 در اين قلعه است .

خاطر‌ نشان‌ مي‌شود؛ قلعه باستاني زيويه را مي‌توان به عنوان مهمترين جاذبه گردشگري سقز معرفي کرد، کاخ دژ باستاني زيويه بر روي يکي از کوه‌هاي به نسبت مرتفع در ‪ ۵۵‬ کيلومتري جنوب شرقي شهر سقز در روستاي زيويه واقع شده و حدود ۷۰۰‬سال پيش از ميلاد در دوره حکومت اقوام ماد مانايي ساخته شده است./104

انتهای پیام/

کد خبر 1387043013