محمد علي اردهالي افزود: تمامي هزينههاي بازسازي و مرمت اين اثر تاريخي توسط مالکين آن که همگي از خاندان اردهالي هستند بدون هيچگونه وام ،کمک و يا تسهيلاتي تامين شده است و اين امر با اين تفکر که آحاد اين ملت در هر شکل و مقامي در يک تعامل دو سويه فرهنگي بايد وظايف خود را نسبت به فرهنگ اين مرز و بوم نشان دهند به انجام رسيد .
اردهالي ادامه داد : اميد است کاروانسراي خانات بعنوان يک مرکز فرهنگي نقش تاثير گذار خود را بر فضاي فکري ، فرهنگي منطقه ايفا کند آنچنان که نام خيابان «مولوي» ما را به فضاي پر از معنويت و شکوه «مولانا جلال الدين رومي » هدايت ميکند و غرق در فرهنگ جهانشمول و فراگير و پر بار ايران ميشويم .
وي در ادامه تصريح کرد: سعي وتلاش شهردار تهران در سامان دادن به حريم اين اثر تاريخي قابل تقدير است، ليکن همکاري بيشتري ميطلبد تا اين بناي فرهنگي بتواند تاثيرات خود را متناسب با شرايط و ويژگيهاي خود باقي گذارد .
اردهالي در پايان ضمن تقدير از مسئولين سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري و شهرداري منطقه 12 ابراز اميدواري کرد تا دو سه ماه آينده بر طبق تعهدات پيمانکار کار مرمت و احيا کاروانسراي خانات نهايي شود.
کاروانسراي خانات قديميترين، بزرگترين و تنها کاروانسراي درون شهري تهران اينک با 200 سال قدمت مي رود تا پس از ساليان متمادي از انزواي خود سر بيرون آورد و ميراث فرهنگي مرز و بوم اين ملت کهن را به رخ فرهنگ دوستان وميراث داران فرهنگي بکشد .
اين بنا در ضلع شمالي ميدان امينالسلطان در محدوده بازار تهران واقع شده و به عنوان بزرگترين کاروانسراي درون شهري تهران محسوب ميشود و ميتواند براي بسياري از گردشگران خارجي ،مکاني براي بازديد به منظور آشنايي با بناهاي تاريخي ايران باشد.
کاروانسراي خانات بعنوان منحصر به فردترين کاروانسراي درون شهري ايران، واقع بر محور تاريخي – فرهنگي تهران ، بازار تاريخي تهران ، بقعه سر قبر آقا و خيابان امين السلطان در مهر ماه سال 1382 در فهرست آثار ملي کشور قرار گرفت./104
انتهای پیام/