تنها آموزش رشته‌هاي منسوخ شده کارساز نيست

هنرمند گلابتون دوز هرمزگاني در گفتگو با ميراث آريا(chtn)، با بيان اين مطلب گفت: بسياري از رشته‌هاي صنايع دستي استان به دليل نبود بازار مناسب براي فروش توليداتي که بهره بسياري از زيبايي دارند، جايگاه خود را در ميان مردم از دست داده اند.

حسنا زينابي با اشاره به اينکه واردات برخي از مصنوعات علاقه مردم اين خطه به يادگيري هنرهاي سنتي را از بين برده است، گفت: اين در حالي است که تا چندي پيش بسياري از اين توليدات چون لباس‌هاي زري بافي، شلوارهاي بندري، روسري‌هاي خوسي شهرت جهاني يافته بود.

وي ادامه داد: در حال حاضر که اقدام به برگزاري کلاس‌هاي آموزشي مي شود کمتر کسي حاضر است در اين دوره‌ها شرکت کند و اين مشکلات عديده اي در احياي رشته‌هاي منسوخ شده پديد آورده است.

اين صنعتگر صنايع دستي با بيان اينکه احياي رشته‌هاي منسوخ شده نيازمند صنعتگران با تجربه و آشنا با اصول اين رشته‌ها است، اظهار داشت: بسياري از اين صنعتگران يا به دليل کهولت سن امکان آموزش را ندارند و يا امکان آموزش مدون و برنامه ريزي شده را ندارند.

زينابي افزود: تنها برنامه ريزي براي آموزش اين رشته‌ها کافي نيست بلکه فراهم کردن امکان توليد اين محصولات نيز بايد به وجود آيد و به طبع فراهم کردن زمينه‌ها براي فروش مناسب اين توليدات در درجه بالايي از اهميت قرار دارد.

وي خاطر نشان کرد: احياي رشته‌هاي هنري که مي تواند بازار خوبي را در کشور رقم بزند نيازمند اختصاص بودجه اي خاص از سوي مسئولان است که با ميزان اعتبارات فعلي امکان آن وجود ندارد.

اين هنرمند هرمزگاني ياد آْور شد: در حال حاضر هنرمندان اين عرصه به دليل نداشتن پشتوانه‌هاي مالي انگيزه‌اي براي حضور ندارند و حل مشکلات مادي آن‌ها مي تواند از فراموشي اين رشته‌هاي هنري جلوگيري کند./111






انتهای پیام/

کد خبر 1387050730