اشعري گفت: معرفي آنچه در اين سرزمين در حوزه علم و فرهنگ رخ داده علاوه بر اينکه کمکي در جهت نشر علم و دانش در جهان است، گواهي بر سهم و نقش اين منطقه در جامعه جهاني است.
وي افزود: يکي از برنامههايي را که سازمان اسناد و کتابخانه ملي در دست اجرا دارد تصويب دسترسي به اطلاعات و منابع کتابخانهاي براي کساني است که به اين منابع نياز دارند.
اشعري ادامه داد: ما تا آخر سال 1387 فاز اول حافظه ملي منابع را در معرض استفاده مخاطبان و کاربران قرار خواهيم داد که بخش عمدهاي از اسنادي را که در کتابخانه ملي موجود است ميتوانند بدون رجوع به کتابخانه دريافت کنند.
در ادامه اين مراسم ناصر گلباز پژوهشگر نسخ خطي گفت: اين بانک اطلاعاتي حاصل تلاش 9 ساله بنده و قريب به 280 هزار رکورد است که هر رکورد بيش از 2 ميليون فيلم را در بر گرفته است.
وي گفت: اين طرح در سال 1378 آغاز شد که تا سال 1382 بررسي نسخههاي خطي کتابخانههاي تهران به اتمام رسيد و به ترتيب تا سال 1385 کتابخانه قم و سال 1386 کتابخانههاي ساير شهرستانها به اتمام رسيد.
اين پژوشگر نسخ خطي در بيان هدف اين طرح افزود: ما تصميم داشتيم در کوتاه ترين مدت اطلاعات فهرست نسخ خطي را جمعاوري و دستهبندي کنيم و در دسترس قرار دهيم.
گلباز افزود: ما آرزو داريم در مرحله نهايي کار پس از جمعآوري اطلاعات فهرست ها در يک جا بتوانيم آنها را در يک فهرسيت مشترک جهاني با ترتيب موضوع، نام مولف آثار و نشانه نسخههاي خطي آثار قرار دهيم.
در اين مراسم علي شجاعي مديرعامل خانه کتاب ايران ضمن اشاره به اينکه بانک اطلاعاتي و اين حجم اطلاعات نتيجه يک دهه تحقيق و مطالعه است گفت: اميدواريم فهرست کتابهاي چاپ سنگي را هم تدارک ببينيم و در کنار سايت اصلي خانه کتاب بتوانيم بانک اطلاعات جامعي را در اختيار علاقمندان و کارشناسان قرار دهيم./115
انتهای پیام/