وي افزود: ابتدا طه هاشمي رييس پژوهشگاه و مرحوم شيرازي رييس وقت ايکوموس در ايران اهميت اين موضوع را مطرح کردند و قرار شد تهيه اين منشور در دستور کار قرار گيرد. مرحوم شيرازي در مدت مسئوليت خود گزارشهايي از مجموع مطالب جمع آوري شده از منشورهاي بين المللي ارائه داد . اما متاسفانه در اين مرحله با فوت وي، اين مرحله از کار متوقف شد. اما با انتصاب جانشين موقت وي تا مرحله انتخابات جديد، زرگر، موارد جمع آوري شده توسط مرحوم شيرازي را به پژوهشکده ارسال کرد.
احمد خوشنويس با بيان اينکه در حال حاضر برنامه ريزي اين مجموعه گردآوري شده توسط کارشناسان پژوهشکده در حال انجام است افزود: به نظر ميرسد بخش معماري اين مجموعه نيازمند پيگيري و بررسي بيشتري باشد.
به گفته اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري البته در بخش باغهاي تاريخي و حفاظت از بافتهاي تاريخي نيز نيازمند تهيه و تدوين منشوري ملي هستيم. روش مرحوم شيرازي در مورد باغها و بافتهاي تاريخي، انعقاد قرارداد با نهادهاي غير دولتي بود که تجربه نشد چرا که کار به کندي پيش ميرفت.بنابراين سرانجام قرار شد همانند تجارب ساير کشورها در اين زمينه ، با دعوت از کارشناسان ذي صلاح و صاحب نظر مشهور در اين فن، همايشي چند روزه برگزار شود تا نقطه نظرات کارشناسان به جمع بندي مثبتي برسد.
وي با اشاره به اينکه مذاکرات اوليه براي تهيه پيش نويس منشور ملي باغهاي تاريخي انجام شده است تاکيد کرد: در اين راستا در گروه باغ از اساتيد چندين دانشگاه دعوت به عمل آورديم. همچنين قرار شد منشور بين المللي فلورانس که در مورد باغهاي جهان ارائه شده است به تمامي مدعوين توزيع شود.
رييس پژوهشکده ابنيه و بافت خاطر نشان کرد: در مورد موضوغ بافتهاي تاريخي جلساتي با حضور مدير کل بافتهاي تاريخي، اساتيد ذي صلاح دانشگاه ، و کارشناسان سازمان مسکن و شهرسازي برگزار شد. البته در اين جلسه موضوع منشور مرمت شهري که در گذشته تهيه شده بود مطرح شد.در نهايت تمامي موارد به عنوان پيش نويس تهيه و تکثير و براي افراد متخصص ارسال شد./118
انتهای پیام/