آموزش صنايع دريايي و محرق ساقه گندم در استان خوزستان

شکرالله قاسمي سرپرست معاونت صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان خوزستان در گفت و گو با ميراث آريا(chtn) با اعلام خبر فوق افزود:‌ در حال حاضر 20 مرکز آموزش صنايع دستي در استان داريم که در صدد راه اندازي 10 مرکز آموزشي ديگر در اين استان هستيم.

وي در ادامه خاطر نشان کرد: افزايش مراکز آموزشي، راه اندازي بازارچه ، نمايشگاه دائمي صنايع دستي در اهواز و احياي رشته‌هاي رو به منسوخ از جمله اقدامات اين معاونت در سال 87 است.

قاسمي در ادامه با بيان اينکه 12 رشته در مراکز آموزش صنايع دستي شهرستان اهواز ، آموزش داده مي شوند، افزود: از جمله اين رشته ها احرامه بافي، کپو بافي، معرق، قلم زني، منبت ، طراحي سنتي، چاپ باتيک، سفال مقدماتي و پيشرفته، آموزش لعاب، است .

وي يادآور شد: همچنين با آموزش رشته چوقا بافي در چندين شهرستان بختياري نشين اين رشته منسوخ شده را احيا کرديم .

قاسمي اضافه کرد: همچنين يکي ديگر از اقدامات معاونت صنايع دستي استان براي سال 87 آموزش، عرضه و فروش صنايع دستي در گارگاه‌ها، ساختمان‌ها ، مراکز ميراث فرهنگي و اماکن قديمي که توسط خود سازمان مرمت مي شود،‌ است که در برخي موارد صنعتگران به صورت زنده صنايع دستي خود را توليد مي کنند.

خاطر‌ نشان‌ مي‌شود؛ محرق کاري شباهت زيادي به معرق کاري دارد با اين تفاوت که تابلوهاي محرق ساده تر و در نتيجه سريع تر از معرق ساخته مي‌شوند. مواد اوليه اين هنر ساقه‌هاي جو و گندم است که با تکنيکي بسيار ساده بر روي زمينه پارچه اي و يا سطوح صاف چسبانده مي‌شوند./117

انتهای پیام/

کد خبر 138705164