60 درصد از کاخ منتسب به خسروپرويز از زير خاک خارج شد

سرپرست هيات باستان‌شناسي بيستون در گفت و گو با ميراث آريا ( CHTN )ضمن بيان اين مطلب افزود: در دوره ساساني سه پروژه بسيار مهم نيمه کاره رها مانده است .يکي از اين محوطه‌ها کاخ بزرگي است که قرار بود بخشي از آن ساخته شود. در حال حاضرسنگ تراشه‌هاي باقي مانده اين کاخ از دامنه کوه خارج شده است.

مهدي رهبر گفت: براثر حفاري‌هاي بدست آمده دروازه و ديوارهاي عريضي از سنگ تراشيده شده بدست آمده است.همچنين سرستون‌هايي از بيستون بدست آمده که هم اکنون در طاق بستان نگهداري مي‌شوند.

وي در ادامه اظهار داشت: در اين سنگ تراشه‌هاي ساساني عمدتا\" علامت‌هاي دوره ساساني و حروف پهلوي ساساني به چشم مي‌خورد که مربوط به سنگ تراشان دوره هاي مختلف است.

به گفته اين کارشناس باستان‌شناسي به نظر مي‌رسد قرار بوده اين کاخ بزرگ براي خسرو پرويز ساخته شود اما با کشته شدن وي ساخت اين کاخ نيمه کاره رها ماند.

وي با اشاره به اينکه آثار معماري حدود 60 درصد از کاخ و کاروانسرا از زير خاک خارج شده و باقي مانده کاوش نيز در حال انجام است تاکيد کرد: با توجه به کاوش‌هاي بدست آمده سقف‌هاي فروريخته و بقاياي اين کاروانسرا بدست آمده است.

وي با بيان اينکه کاخ نيمه تمام يادشده تا قبل از دوره ايلخاني و اسلام آوردن آنها بلاتکليف باقي ماند تاکيد کرد: در آن دوره بود که ظاهرا\"به منظور تجارت و زيارت نياز به احداث يک کاروانسرا در بيستون احساس مي‌شد.بنابراين در آن زمان، اطراف ديوار کاخ احداث و تعدادي اتاق درآن حوالي احداث شد.

وي با اشاره به اينکه در دوره تيموري نيز گروه‌هاي کوچک و احتمالا\" فقير نشين بقاياي کاروانسرا را مورد استفاده قرار دادند اظهار داشت: در دوره صفويه نيز لزوم احداث يک کاروانسرا احساس مي‌شد.بنابراين يک کاروانسرا به صورت جداگانه در نزديکي همان محوطه ايجاد شد.

رهبر با بيان اينکه در دوره قاجار اين منطقه به صورت يک تپه و کاروانسراي تخريب شده تبديل شد افزود: در آن دوره بود که بر روي تپه ساختمان‌هايي به منظور سرويس دهي به کاروانيان طراحي و ساخته شد.

وي تاکيد کرد:در دوره پهلوي تعداد زيادي خانه و مغازه بر روي اين محوطه ساخته شد اما از سال 1354 به بعد با تخريب روستاي ساخته شده ،روستا به نقطه ديگري منتقل و براي يک عمليات باستان شناسي آماده شد./118

انتهای پیام/

کد خبر 1387052042