علي اسدي گفت: با توجه به حساسيت و اهميت منطقه تخت جمشيد و پاسارگاد ، تهيه و گردآوري اطلاعات دقيق از محوطههاي باستاني اين منطقه به منظور انجام پژوهشهاي بهتر، در اولويت برنامههاي باستانشناسي بنياد پارسه پاسارگاد قرار گرفته است.
وي در ادامه خاطر نشان کرد: پس از بررسيهاي هيات آمريکايي به سرپرستي سام نر، که در دهه 1960 صورت گرفت بسياري از محوطههاي اين منطقه با توجه به گسترش کشاورزي مکانيزه و ديگر فعاليتهاي عمراني تخريب شده و بسياري محوطههاي ديگر نيز در معرض خطر قرار گرفته اند.
به گفته اين باستان شناس يکي از اهداف عمده ، تهيه نقشه باستان شناسي جديد، اولويت بندي محوطههاي تاريخي در معرض خطر با انجام اقدامات حفاظتي بيشتر و احتمالا\" فنس کشي (ايجاد حصار فيزيکي) در اطراف آنهاست.
اسدي با اشاره به اين که براي انجام اين بررسي، نقشههاي يک 25 هزارم منطقه مبناي کار قرار گرفته است اظهار داشت: در سال گذشته 8 مورد از نقشههاي يک 25 هزارم منطقه مورد بررسي قرار گرفته و نقشه آنها نيز تهيه شده است.
پژوهشگر بنياد پارسه پاسارگاد در ادامه تاکيد کرد: اميدواريم امسال نيز حداقل به همين تعداد از نقشههاي يک 25 هزارم از دشت را مورد بررسي قرار داده و در نهايت بتواند اطلاعات کامل و جامعي از وضعيت جديد محوطههاي باستاني منطقه را بدست آوريم.
وي با اشاره به اين که نقشههاي ياد شده ميتواند در راستاي انجام کاوشها و پژوهشهاي ميداني ديگر مانند آرکئوژئوفيزيک مورد استفاده قرار گيرد ادامه داد: براي نمونه اساس کاوش هيات ايراني ايتاليايي که در ماه آينده قرار است در منطقه اطراف تخت جمشيد مستقر شوند، بررسي دقيق و استفاده از اطلاعات تهيه شده در نقشههاي باستان شناسي تهيه شده سال گذشته به وسيله گروه باستان شناسي بنياد پارسه پاسارگاد است./118
انتهای پیام/