عادل فرهنگي گفت: در حقيقت مي توان گفت که جاذبه هاي راه ابريشم و نيز توجه به اقتدار ايران در اين حوزه مورد غفلت واقع شده است.
وي درادامه خاطرنشان کرد: به اين دليل مي کوشيم هر چه بيشتر توجه مسوولان و افکار عمومي را به اين نکته جلب کنيم که در صورتي در اين حوزه سرمايه گذاري و نيز مطالعات و پژوهش هاي مناسب انجام شود، دستگاههاي بيشتري از اين حوزه بهره خواهند برد.
به گفته اين مقام مسوول در پژوهشگاه ميراث فرهنگي براي نمونه سازمانهايي مانند وزارت امور خارجه ، وزارت اقتصاد و امور دارايي و ساير وزارتخانهها، يقينا\" به اين حوزه جلب خواهند شد.
وي با اشاره به اين که در سفرهاي رياست پژوهشگاه به چين در کنار بحث هاي اساسي در مورد ارتباطات فرهنگي بين ايران و چين، موضوع راه ابريشم نيز در حاشيه مطرح شده است اظهار داشت: در حال حاضر هر دو طرف علاقه مندي خود را به اين موضوع نشان داده اند.
فرهنگي با بيان اين که راه ابريشم پس از برقراري شبکه شاهراههاي تمدنها (راه ابريشم ) بين ايران ، چين، هند و به يونان نيز گسترش يافته است اضافه کرد: در اين راستا قرار است پژوهشهايي در اين حوزه تعريف شود.
رييس مرکز مطالعات راه ابريشم با بيان اين که حضور فرهنگ هلني در منطقه شرق ايران کنوني و اثرات آن در برخي نقاط ايران مانند کوه خواجه و نقاشي هاي کشف شده در اين محل از سوي محققان مطرح شده است افزود: در اين راستا، امکان تعريف پژوهش ها، همايشها و فعاليتهاي پژوهشي مشترک بر اساس تفاهم نامه قبلي، ميان ايران و يونان وجود دارد.
وي تاکيد کرد: با توجه به اهميت مطرح شده در شاخه جنوبي راه ابريشم ميان هند تا کاشغر و نيز براساس برنامه ريزي اوليه و پيش بيني هاي انجام شده، قرار است يک همايش تخصصي و کارشناسي با عنوان نقش و اثرات دشت هامون بر راه جنوبي ابريشم در دشت هامون واقع در سيستان و بلوچستان احتمالا\" در نيمه 19 فروردين سال آينده برگزار شود.
فرهنگي با بيان اينکه در اين همايش که با همکاري دانشگاه برکلي و دانشگاه سيستان و بلوچستان برگزار خواهد شد تاکيد کرد: کارشناساني از مراکز فرهنگي يونان، هند و ساير کشورهاي مرتبط به اين حوزه به اين همايش دعوت خواهند شد. /118
انتهای پیام/