200 ميليون تومان به سازه‌هاي آبي شوشتر اختصاص يافت

مدير کل دفتر حفظ و احياي بناهاي تاريخي در گفت و گو با ميراث آريا (chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: همچنين از تخصيص منابع اول مبلغ 40 ميليون تومان به مجموعه شيخ صفي الدين اردبيلي اختصاص يافت.

سياوش صابري گفت: همچنين براي حفاظت و مرمت سازه هاي آبي شوشتر نيز مبلغ 100 ميليون تومان به منظور تهيه طرح حفاظت از عرصه تاريخي نظام آبي شوشتر و نيز مبلغ 100 ميليون تومان براي اجرا اختصاص يافت.

کليساي سن استپانوس يا سنت استپانوس در آذربايجان شرقي بعد ازقره کليسا در آذربايجان غربي مهمترين کليساي ارامنه کشور به شمارمي رود. اين بنا در ۱۷ کيلومتري غرب شهر جلفا و در فاصله ۳ کيلومترى کرانه جنوبي رودخانه ارس در محلي به نام قزل وانک (صومعه سرخ) واقع شده است. اين کليسا در سده نهم ميلادي ساخته شده است ولي به علت زلزله دچار آسيب‌هاي جدي شده بود که در دوران صفويه مرمت و بازسازي شده است.

حفر نهرهاي دستکند \"گرگر\" و \"داريون\" در شوشتر از فعاليت‌هاي احتمالي دوره هخامنشيان به منظور توسعه کشاورزي است. پس از هخامنشيان، ساسانيان نيز براي ساخت و توسعه تأسيسات آبي در شوشتر کوشيده، و موفق به ساخت بي نظيرترين شبکه آبياري در اعصار کهن شده اند.


بناهاي آرامگاهي بقعه شيخ صفي الدين اسحاق اردبيلي يکي از مجموعه‌هاي معظم و مجلل صفويان در شهر اردبيل و به عنوان آرامگاه اجداد و شهرياران و شاهزادگان صفوي و برخي از علما آن عصر در مبحث هنر مذهبي ايران اعتبار ويژه‌اي دارد .

بناهاي اين مجموعه از زيباترين آثار تاريخي اسلامي ايران در عصر صفوي و به عبارتي گالري هنري صفوي در شهر اردبيل است./118

انتهای پیام/

کد خبر 1387052911