مرحوم شيرازي پايه گذار دانشکده فارابي بود

به گزارش ميراث آريا( chtn )مدير طرح نجات بخشي ميراث فرهنگي بم در بزرگداشت اولين سالگرد درگذشت سيد باقر آيت اله زاده مرحوم شيرازي با بيان اين مطلب افزود: زندگي وي داراي سه دوره حرفه اي شامل از اصفهان تا پيروزي انقلاب، از تهران تا دوره بازنشستگي و از بازنشستگي تا لحظه وفات بوده است.

اسکندر مختاري گفت: مرحوم شيرازي با تمام آرزوهايي که داشت در دانشکده و در فضاي آزادي خواهي آن زمان وارد اصفهان شد.

وي در ادامه خاطر نشان کرد: او تا پايان عمر رابطه صميمانه خود را با استاد کاران حفظ کرد.چراکه وي استاد کاران را نتيجه بخشي از تاريخ معماري شهرسازي ايران مي دانست.

مدير محور تاريخي تهران اظهار داشت: وي نخستين دوره هاي آموزشي مرمت کارگاهي در اصفهان را راه اندازي کرد.

وي با اشاره به اين که راه اندازي دانشکده فارابي بستر ساز دانشکده پرديس اصفهان از ديگر اقدامات وي به شمار مي آيد ادامه داد: در آن دوره مرحوم شيرازي در کنار مديريت به امر تحقيق نيز مي‌پرداخت.

وي با بيان اين که مرحوم شيرازي پس از انقلاب آثار متعددي در مقوله معماري اسلامي منتشر کرد اضافه کرد: وي همچنين آراي مستشرقين و نظريه پردازان در اين حوزه را به نقد و چالش مي‌کشيد.

همچنين عضو پيوسته فرهنگستان هنر در اين مراسم گفت: مرحوم شيرازي در امور مربوط به ميراث فرهنگي بسيار خوش بين بود به طوري که خوش بيني وي در وصيت نامه چند سطري وي کاملا\" مشهود است.

مهرداد قيومي بيدهندي گفت: او هيچ گاه از بيماري و ناراحتي هايي که داشت گله و شکايتي نمي‌کرد.از سوي ديگر توجه به احوال دانشجويان نيز در وي کاملا\" براز و برجسته بود.

به گفته اين استاد دانشگاه : از ديگر وجوه بسيار مهم مرحوم شيرازي مي توان به گريزاني او از تواضع نمايي اشاره کرد.

وي در ادامه خاطر نشان کرد: او جايگاه و شان خود و ديگران را به خوبي درک مي کرد.از طرفي تحقيق ، مرمت و آموزش را يک امر واحد مي دانست.

اين استاد دانشگاه تاکيد کرد: با توجه به وجود وحدت، انسجام و ساختار دروني وي نوع نگاهش به معماري و شهر سازي ماهيت فرهنگي داشت.

وي با بيان اين که او به شدت از ايران محوري و ايران پرستي پرهيز مي کرد ادامه داد: او در مورد وضعيت فرهنگي جزيرة العرب، معماري آل بويه، غزنويه و در مورد تاريخ معماري جهان نظريات مهمي ارائه کرده است.

به گفته عضو پيوسته فرهنگستان هنر او براي کمک به باليدن نوزاد تاريخ معماري در ايران فقط به به تحقيق اکتفا نمي کرد بلکه فعاليت‌هاي اجتماعي مانند برگزاري کنگره بم و تاسيس موسسه ملي ايکوموس ايران نيز داشت./118

انتهای پیام/

کد خبر 1387052927