ثبت آيين‌ها و مراسم نيمه شعبان، تضمين کننده تداوم برگزاري اين مراسم است

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري حميد بقايي با بيان اين مطلب گفت: با اين کار مي‌توان همه آيين‌ها و برنامه‌هايي که از سوي اقوام مختلف ايراني در اين اعياد برگزار مي‌شود، شناسايي و با ثبت اين مراسم، براي بقايي آنها در اذهان تاريخي اين مرز و بوم تلاش کرد.

وي تاکيد کرد: ميراث ناملموس شاخه اي از ميراث به جاي مانده از گذشته‌هاي دور است که در چند سال اخير در متن اقدامات تازه جامعه بين‌المللي جايي براي خود يافته است.

بقايي تصريح کرد: الحاق کشورها به کنوانسيوني به نام کنوانسيون حفاظت از ميراث ناملموس، پذيرفتن تعهداتي در سطح بين‌الملل از سوي کشورها و برخي اقدامات ديگر، همگي نشان از اهميت يافتن موضوع ميراث ناملموس در اذهان دولت‌هاست.

قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي با اشاره به الحاق ايران به کنوانسيون حفاظت از ميراث ناملموس تاکيد کرد: ايران نيز در سال 84 به کنوانسيون حفاظت از ميراث ناملموس ملحق شد و سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري نيز پيگيري‌هايي را به منظور آغاز ثبت آثار ناملموس در کشور انجام داده است.

وي با انجام مراسم ثبت ملي آيين‌ها و مراسم نيمه شعبان در روز 30 مرداد ماه تاکيد کرد: نوروز، تعزيه، جشن‌ها و ديگر آداب و رسوم کهن ايراني که نشان از هويت و باورهاي ايراني دارد و به نسل امروز منتقل شده، همگي با ثبت در فهرست آثار ملي در اذهان عمومي براي هميشه ماندگار خواهند شد./120

انتهای پیام/

کد خبر 1387052928