سياست هاي کلي دفتر بناها و محوطه هاي تاريخي تشريح شد

به گزارش ميراث آريا(chtn)به نقل از روابط عمومي معاونت ميراث فرهنگي ، مديرکل دفتر حفظ و احياء بناها و محوطه‎هاي تاريخي با اعلام مطلب فوق افزود: نظر به فعاليت‎هايي که دفتر بافت‎هاي تاريخي در زمينه جلب مشارکت سازمان‎ها در حفظ و احياء بافت‎هاي تاريخي و بازارهاي برخي از استان‌ها و شهرها انجام داده است، ما نيز تلاش کرديم که در اين موضوع مشارکت داشته باشيم.

سياوش صابري گفت: در استان آذربايجان‎شرقي، بازار تبريز که بزرگترين فضاي سرپوشيده تجاري فعلي ايران محسوب مي‎شود، مدنظر ما است و اين از پروژه‎هايي است که اميد مي‎رود در صورت انجام يک پايش خوب و جمع‎آوري مداخلات غيراصولي و همچنين تهيه طرح‎هاي مناسب براي توسعه و ساماندهي آن، براي ثبت در فهرست جهاني آماده شود

مديرکل دفتر حفظ و احياء بناها و محوطه‎هاي تاريخي افزود: براي مطالعات فني و تهيه طرح مديريت ساماندهي اين بازار، بودجه‎اي اختصاصي تعلق يافته است.

صابري در ادامه گفت: براي بازار همدان، اراک، کرمانشاه، کرمان و نظاير اينها نيز اعتباراتي پيش‎بيني شده است که با اين توصيف، مشارکت سازمان در بازارها کاملاً محسوس خواهد بود.

وي تأکيد کرد: ارقام در نظر گرفته شده نمي‎تواند به تنهايي کفاف حفاظت و مرمت يک بازار را بدهد، اما در تخصيص اوليه مي‎تواند آغازگر فعاليت باشد و نيازهاي اضطراري را بر طرف کند.

مديرکل دفتر بناها و محوطه‎ها با اشاره به توجه خاص به تعدادي از باغ‌هاي تاريخي در سال 87 گفت: باغ فين کاشان پروژه‎اي است که امسال بطور ويژه پيگير انجام آن خواهيم بود.

وي افزود: در چند سال گذشته، منطقه تاريخي فرهنگي نيشابور که وسعت آن بالغ بر 3 هزار هکتار برآورد مي‎شود، زياد مورد توجه واقع نشده است و ما در تلاش هستيم که براي اولين بار به انجام اقدامات در اين منطقه بپردازيم.

وي با اشاره به انجام نقشه‎برداري از اين سايت بزرگ در سال 86 گفت: در سال 87 اولين تخصيص اعتبار براي طرح مديريت منظر فرهنگي تاريخي نيشابور و حفاظت از ارزش‌هاي باستاني آن مدنظر است.

صابري در ادامه با اعلام تخصيص اعتبار به سايت درگز و در ميان بودن بحث تبديل اين سايت به سايت موزه با همکاري معاونت ميراث فرهنگي گفت: سازه فضاکاري که در اين سايت اجرا شده را شايد بتوان اولين سازه فضا کار اجرا شده در سايت‎هاي تاريخي دانست و اکنون در حال پيگيري آن بعنوان يک پروژه نمونه هستيم.

مديرکل دفتر حفظ و احياء بناها و محوطه‎هاي تاريخي افزود: تأکيد ما بر انجام مطالعات درست در محوطه‎ها تاريخي است و در صورت حل شدن مشکل موافقت‎نامه‎ها، فعاليت‎هايي در محوطه‎هاي تاريخي نظير ارجان در خوزستان و قلي درويش در قم که طرح مديريت منظر فرهنگي آنها تهيه شده است، به انجام خواهد رسيد.

وي گفت: در اين خصوص مي‎بايست همه مستندات اعم از نقشه‎هاي عرصه و نقشه‎هاي حريم و نيز مطالعات مشاوران که بيانگر برنامه و مسير حرکتي ما در اين محوطه‎ها است، براي هيئت کارشناسي ارائه شود و بجز اقدامات اضطراري، از انجام هر گونه اقدام بدون مطالعه پرهيز شود.

سياوش صابري در بخشي ديگر از صحبت‎هاي خود گفت: در سالهاي گذشته طرح خوبي براي باغ شاهزاده ماهان در کرمان تهيه شده است که اين طرح نياز به يک سري اصلاحات و تکميل شدن نهايي دارد. لذا اعتباري براي تکميل طرح محور تاريخي، فرهنگي، طبيعي باغ شاهزاده در نظر گرفته شده است.

وي افزود: در صورت رعايت شدن بعضي موارد درخصوص مجموعه آستانه شاه نعمت‎اله ولي ماهان توسط سازمان ميراث فرهنگي استان کرمان، اين مجموعه نيز قابليت پيش‎بيني چنين طرحي را دارا بوده که در بازديد انجام شده از اين مجموعه، اين موارد به مسئولان اشاره شد.

صابري درخصوص مجموعه باغ‌هاي بهشهر در مازندران گفت: اين باغ‌ها بعنوان ميراث صفوي بهشهر بوده و شواهد معماري و متون تاريخي بيانگر عظمت و شکوه باغ‌هاي تاريخي اين دوره است.

وي با اشاره به باغ‌هايي نظير عباس‎آباد، چشمه عمارت و باغ شاه و سيستم بسيار زيباي تأمين آب به کار رفته در آن گفت: اگر مديريت شهري در اين منطقه با ما همکاري کنند، به طور حتم به سوي احياي باغ‌هاي افسانه‎اي صفوي در اين منطقه حرکت خواهيم کرد.

وي در بخش ديگري افزود: محوطه باستاني خورهه که از محوطه‎هاي معروف تاريخ پيش از اسلام در ايران است، از مواردي است که در استان مرکزي قصد تهيه طرح مديريت حفاظت آن را داريم.

مديرکل دفتر بناها و محوطه‎ها گفت: در صورتي که در موافقت‎نامه لحاظ شود، براي استان هرمزگان: هرمز کهنه و نخل ابراهيمي، براي استان همدان: منطقه نهاوند، براي استان گيلان: قلعه رودخان، براي استان گلستان: ديوار تاريخي گرگان، براي استان لرستان: پل‌هاي تاريخي لرستان پروژه‎هايي هستند که به پروژه‎هاي مطالعاتي ما اضافه خواهند شد.

وي تأکيد کرد: البته پروژه‎هاي متعدد ديگري نيز هست و ما اميدواريم که ظرف هفته‎هاي پيش رو ، اعتبارات مربوطه به دست همکاران استاني برسد و اين اقدامات هر چه سريعتر جنبه اجرايي پيدا کند.

سياوش صابري درخصوص انتظار خود از استان‌ها در زمينه اعتبارات اختصاص يافته گفت: ما توقع داريم که همکاران استاني، بلافاصله پس از ابلاغ اعتبارات، نسبت به تشکيل جلسات کارشناسي استاني اقدام کنند و اجازه ندهند که اين اعتبارات در بوروکراسي اداري تلف شود.

وي با تأکيد بر اينکه اختيار هزينه کردن اين اعتبارات هم در ستاد و هم در استانها وجود دارد گفت: من شخصاً معتقدم که آغاز اين فعاليت‎ها در استان‌ها موجب فراهم شدن فرصت براي کارشناسان استاني خواهد شد که تجارب مثبتي را از طرح‎هاي مديريت حفاظت کسب کنند.

وي افزود: نظر ما اين است که اين پروژه‎ها با مشارکت مستقيم همکاران استاني انجام شود و کارشناسان استاني ضمن ورود به فرآيند نقد و بررسي، تحويل کار را از مشاوران در مقياس‎هاي عالي بياموزند.

صابري در پايان با اشاره به چگونگي تصويب شرح خدمات گفت: ابتدا شرح خدمات در شوراهاي فني استان‌ها تصويب مي‎شود و سپس مصوبات به ستاد ارسال شده و در نهايت به يک شرح خدمات بهينه خواهيم رسيد که محصول مشترک کارشناسان استان و ستاد خواهد بود./120\t\t\t\t\t\t\t

انتهای پیام/

کد خبر 1387053028