پايه‌ريزي کاخ‌هاي مجموعه عباس‌آباد به پيش از اسلام باز مي‌گردد

به گزارش ميراث آريا (chtn)، مدير پايگاه مجموعه باغ‌هاي بهشهر در همايش نقد مرمت با بيان اين مطلب افزود: باغ‌هاي منطقه بهشهر به سه مجموعه قابل تقسيم است که برخي از آنها داراي آثار باقي مانده باستاني هستند.

موسوي نسب تصريح کرد: از جمله باغ‌هاي منطقه بهشهر باغ‌هاي شمال، چهلستون داراي آثار باقي مانده هستند همچنين از ديگر با‌غ‌هاي اين منطقه مي‌توان چشمه، تپه، باغ‌در‌باغ اشاره کرد و البته در باغ‌هاي زيتون، خلوت و صاحب‌الزمان آثار تاريخي از بين رفته است.

اين کارشناس باستان شناسي با اشاره به چشم‌اندازهاي عميق مشرف به دشت بهشهر در خليج ميان کاله اظهار داشت: اين مجموعه داراي دو باغ شناسايي شده و آثار به جا مانده مشتمل بر باغ اصلي مجموعه طبقه طبقه است و هدف از ساخت اين باغ بهره‌مندي از ديد و منظر بوده است.

موسوي نسب با اشاره به اينکه از اهداف طراحي باغ ايراني بهره‌مندي از ديدهاي دوردست است گفت: در اين مجموعه شيب يک طرفه و بناي ساخته شده در بالاترين نقطه باغ قرار دارد.

وي با اشاره به اينکه درياچه عباس‌آباد در چار طاق ميان درياچه در ديد جنوبي باغ واقع شده است گفت: بناي چارطاق عباس آباد از بحث‌برانگيزترين بناهاي باغ به شمار مي‌رود که با ايجاد صفه‌هاي عظيم در جنوب باغ ديد انسان نسبت به درياچه وسيع‌تر مي‌شود.

اين باستان‌شناس افزود: ديد شمالي باغ عباس آباد براساس منظومه‌اي از دشت بهشهر، ميان کاله و درياي خزر طراحي شده بنابراين مي‌توان گفت مهمترين دليل ساخت اين باغ‌ها منظره اين سه طبقه بوده است.

به گفته اين کارشناس باستان‌شناسي وجود درختان خودرو هدف اصلي طراحي باغ را دچار خدشه کرده که مي‌توان آن را از آسيب‌هاي اين مجموعه به شمار آورد./118

انتهای پیام/

کد خبر 138706012