اوجال اوگوز گفت: خوشبختانه نوروز هيج يک از موانع و مشکلات ياد شده را ندارد.چرا که به تمامي اين موازين احترام گذاشته و قابل احترام نيز است.
وي در ادامه خاطر نشان کرد: در زمان اساطير، نوروز به ترکيه وارد شده است. اين درحالي است که نوروز حتي در هنرهايي هم چون مينياتور، قالي، قاليچه و سفالهاي هنرمندان ترکيه نيز مشاهده ميشود.
اين کارشناس يونسکو در پايان تاکيد کرد: در زمان پادشاهان عثماني، آيين نوروزبا بازيها و مراسمي ويژه همراه بوده است.
در ادامه اين نشست کارشناس ارشد بخش تحقيقات و آموزش ترکيه گفت: بنابر افسانههاي ترکيه در نوروز خداي بديها با خداي شياطين به نزاع پرداخته است.
سولماز کرباسي گفت: براساس سوابق تاريخي شرق و غرب از دوره باستاني ، درتقويم ترکيه به جزماه مارس 12 ماه ديگر نيز وجود دارد.
وي در ادامه خاطر نشان کرد: براين اساس 21 مارس نخستين روز سال نو شناخته ميشود و براساس باورهاي آناتولي در اين روز نخستين انسان آفريده و با مناطق مقدس آشنا شده است.
وي با اشاره به اين که در اين روز يونس از شکم ماهي خارج و به پيامبري مبعوث شده است اظهار داشت: همچنين در اين روز محمد(ص) به پيامبري مبعوث و حضرت علي و فاطمه با يکديگر ازدواج کردهاند.
کرباسي اضافه کرد: در برخي از نقاط ترکيه در اين روز پسران 17 يا 18 ساله آب مي آورند که نشانه ازدواج و نامزدي است.
وي ادامه داد: در يکي از مناطق ترکيه مردم بر اطراف يک فواره بزرگ آب، نوروز را جشن مي گيرند.
در ادامه اين نشست کارشناس ارشد آکادمي علوم جمهوري تاجيکستان گفت: جشن نوروز براساس گاه شماري خورشيدي يا هجري شمسي اوستايي در اول فروردين برگزار ميشود.
روزيکال احمد اوف گفت: جشن نوروز در بين مردمان آريايي به ويژه تاجيکها و آسياي مرکزي بسيار مقدس است بنا بر اعتقاد آنها در اين روز رمزهاي بسياري گشوده ميشود.
وي در ادامه خاطر نشان کرد: آنها معتقدند که نوروز پيروزي نور بر تاريکي، بدي بر خوبي، جواني بر پيري، معرفت بر جهالت و شرافت بر رذالت است.
به گفته کارشناس ارشد آکادمي علوم جمهوري تاجيکستان در نخستين روز نوروز مردمان تاجيک بر کتف راست خود آب يا سفيدي ميپاشند که بيانگر سفيدي و خشنودي است.
وي با اشاره به اين که در شهر بدخشان مراسم نوروز از زمان ساسانيان نگاه داشته شده است اظهار داشت: در 30 شهر روسيه تاجيک ها زندگي مي کنند که جشن نوروز را جشن مي گيرند./118
انتهای پیام/