ثبت ديجيتالي شناسنامه آثار تاريخي- فرهنگي موزه ملي ايران

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي موزه ملي ايران محمدرضا مهرانديش رئيس کل موزه ملي ايران با بيان اين مطلب گفت: در اين بانک تمامي اطلاعات و مسائل مرتبط به هر شيء شامل شماره اموالي، نوع، تعداد، ابعاد، وزن، تزئينات احتمالي، کاربرد، تعلق، محل کشف و ساخت، وضعيت مرمتي و حفاظتي جمع‌آوري و ارائه خواهد شد.

وي با اشاره به اينکه نرم افزار خاصي براي تنظيم و طبقه‌بندي داده‌ها تهيه شده است اضافه کرد: همواره ضرورت يک بانـک اطلاعات از اشياء موجود در موزه‌ها وجود داشـته اسـت و در اين راستا بخش‌هاي مختلف سازمان بنابر شرح وظايف خود اين پروژه را برنامه‌ريزي کرده‌اند.

مهر انديش افزود: در تهيه چنين نرم افزاري شناسايي شاخصه‌هاي مختلف مدنظر و بررسي قرار گرفته است. اين پروژه بر اساس آيين نامه ساماندهي اموال تاريخي فرهنگي در راستاي اجراي آيين نامه مصوبه شوراي هئيت وزيران صورت گرفته است.

به گفته وي پس از برگزاري جلسات متعدد، هماهنگي‌ها و تصميمات لازم، موزه ملي ايران با توجه به جايگاه ملي و بين المللي آن و دارا بودن گنجينه بي‌نظيري از اشياء نفيس و نخبه فرهنگي به عنوان آغازگر اين پروژه انتخاب شده است.

رئيس کل موزه ملي ايران ادامه داد: به همين منظور در اولين گام بخش تاريخي اين مجموعه با دارا بودن بيش از سيزده هزار شيء تاريخي فرهنگي با همکاري کارشناسان فني پژوهشکده تکنولوژي جهاد دانشگاهي صنعتي شريف مشغول فعاليت و ورود اطلاعات اشياء به اين سيستم شده اند که به مرور و با تکميل و پيشرفت پروژه نوبت به ساير بخش‌هاي موزه ملي ايران نيز خواهد رسيد.

وي در خصوص نحوه گرد آوري اطلاعات گفت: اين داده‌ها براساس اطلاعات مندرج در شناسنامه‌هاي اوليه و دستنويس اشياء صورت مي‌گيرد، اما در عين حال کارشناسان بخش تاريخي و جهاد دانشگاهي با هدف بهره‌برداري و سودمندتر کردن اين بانک اطلاعاتي مشغول تکميل و تدوين جامع اين داده‌ها هستند.

مهرانديش خاطر نشان کرد: به دليل گستردگي و وسعت اين پروژه و با در نظر گرفتن عددي با رقم سيصد و پنجاه هزار شيء تاريخي فرهنگي موجود در موزه ملي ايران نهايي شدن و بهره برداري از چنين بانک اطلاعات ديجيتالي را مستلزم زمان و همکاري همه جانبه کارشناسان و مجريان پروژه دانست.

رئيس کل موزه ملي ايران افزود: اما تلاش مي‌شود با توجه به اجرايي کردن سياست پژوهش محوري موزه ملي ايران بانک‌هاي اطلاعات حداقل دو بخش از شش بخش موجود در موزه ملي ايران تا پايان سال جاري آماده بهره‌برداري شود.

وي تصريح کرد: ساير بخش‌هاي موزه نيز در حال بررسي و تکميل اسناد و اطلاعات اشياء خود بوده و انتظار مي‌رود با همکاري تمامي بخش‌هاي علمي و پژوهشي موزه ملي ايران به عنوان موزه مادر صاحب اولين بانک اطلاعات ديجيتال اموال فرهنگي تاريخي شود.

محمدرضا مهرانديش ضمن بيان لزوم تجهيز تمامي موزه ها به چنين بانک اطلاعاتي گفت: بر اين اساس دستيابي تمامي پژوهشگران و محققان به اشياء تسهيل مي‌شود و در واقع سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري به يکي از اهداف عاليه خود که معرفي، آموزش و زمينه سازي براي پژوهش‌هاي فرهنگي و تاريخي است دست خواهد يافت./120

انتهای پیام/

کد خبر 1387060536