عرصه باستاني شوش به 1200 هکتار افزايش يافته است

به گزارش ميراث آريا (CHTN) مسئول تعيين عرصه باستاني شوش در نشست علمي هنر و باستان شناسي پايگاه ميراث فرهنگي و گردشگري شوش با بيان اين مطلب افزود: گمانه زني هاي انجام شده نشان مي دهد که عرصه مجموعه باستاني شوش بسيار بزرگتر از عرصه انتخابي دهه 60 است به طوري که ، گمان‌زني هاي باستان‌شناسي گروه تعيين عرصه نشان مي‌دهد ،تمامي شهر شوش و شرق آن خارج از عرصه بوده و کاملا باستاني است .

محمدتقي عطايي گفت :در سال 1367 توسط مهدي رهبر و کابلي به دليل شرايط اضطراري پس از جنگ ،کار اضطراري انتخاب حريم در اطراف تپه‌هاي شوش انجام شد، اما طي 15 سال اخير ، محدوده اين عرصه بسيار وسيع شده است.

وي افزود: در حال حاضر بسياري از خانه‌هاي مردم در خندق‌هاي ديواره عرصه ساخته شده ، همچنين در کنار تپه آکروپل مردم خانه‌هاي خود را ساخته ، مقداري از خاک تپه را جدا کرده و به محوطه خانه‌هاي خود اضافه مي‌کنند.

وي در ادامه خاطرنشان کرد: اين در حالي است که در کنار خندق ،ما بين شهر شاهي ، دکل مخابرات نصب شده که کاملا منظر فرهنگي شوش را به هم ريخته است.

وي با اشاره به وجود ترمينال شوش ،زمين‌هاي فوتبال و خانه‌هاي داخل حريم گفت: در قسمت بالاي شهر شاهي چرخ و فلک و ساختمان‌ها از همه جهات گسترش يافته اند به طوري که در نزديکي قلعه شوش نيز ساختمان دکل مخابرات مشاهده مي‌شود.

عطايي با اشاره به وجود چرخ و فلک و خانه‌هاي مسکوني در بخش پاييني کاخ آپادانا اظهار داشت: در کنار شهر شاهي،کارخانه آسفالت شهرداري شوشتر تاسيس شده که به دليل وجود اين کارخانه ضايعات قير،بر روي محوطه‌هاي داراي لايه‌هاي باستاني ، ريخته شده است.

عطايي اضافه کرد: متاسفانه هتل لاله شوش در بيرون از عرصه سال 67 و درون عرصه فعلي ما قرار دارد به طوري که در گودبرداري‌هاي هتل‌لاله چندين خمره تدفين اشکاني و اسکلت‌هاي اشکاني و ساساني يافت شد.

وي ادامه داد: اين در حالي است که با انجام چند متر گمانه زني، متوجه وجود چند لايه اشکاني و ساساني و پمپ بنزين داخل عرصه شوش شديم. از سوي ديگر محوطه ساختمان تربيت بدني در داخل عرصه قرار دارد به طوري که تپه‌هاي ساساني و اشکاني در داخل استاديوم وجود دارد.

وي به مديران سازمان ميراث فرهنگي پيشنهاد داد:در اين راستا بايد آرام آرام نسبت به تملک شهر شوش اقدام کرده و مردم را به دو شهرک سلمان و دانيال انتقال دهيم تا عرصه مجموعه باستاني شوش از حالت سکونت‌گاهي آزاد شود.

در ادامه اين بحث يکي از باستان‌شناس سازمان ميراث فرهنگي در اين باره گفت: محدوديت‌هاي ساخت و سازهاي شوشتر و تدوين برنامه راهبردي طولاني مدت 30 ساله ، براي شهر شوش امري لازم و ضروري به نظر مي‌رسد.

چيتگر در ادامه تصريح کرد: در اين راستا پس از تصويب عرصه جديد ،بايد حريمي نيز براي عرصه تعيين شود تا منظر فرهنگي حوزه شوش براي آيندگان بهتر حفظ شود. /118

انتهای پیام/

کد خبر 138706071