تعداد کارگاه‌هاي فعال زري بافي اصفهان کمتر از پنج است

زهرا جهاندار ملک آبادي در گفتگو با ميراث آريا(chtn)، با بيان اين مطلب افزود: در حال حاضر تنها فکر کردن به احياي رشته‌هاي صنايع دستي کافي نيست، نبود بازار مساعد اين رشته‌ها را بار ديگر به انزوا مي کشاند.

وي با اشاره به اينکه تعداد قابل توجهي از هنرمندان و حتي علاقه‌مندان به رشته زري‌دوزي به راه‌اندازي کارگاه‌هاي توليد اين محصول با وجود در حال منسوخ بودن اين رشته در چند سال اخير پرداختند، اظهار داشت: آن‌ها تنها به توليد فکر مي‌کردند و حال به دليل نبودن امکان فروش، کارگاه‌هايشان به تعطيلي کشيده شد.

اين هنرمند اصفهاني ادامه داد: آموزش در تعداي از رشته‌ها تنها شرط کافي و لازم نيست، ضمن اينکه بايد بدانيم هنرجويان اغلب به آموزش در مدت زمان طولاني و کسب تجربه در طول سال‌ها علاقه چنداني نشان نمي‌دهند.

جهاندار با بيان اينکه هنرجويان زري دوزي با گذر از دوره آموزشي تا سال‌ها به وجود استادان فن خود وابسته هستند، افزود: با وجود مشکلات اين چنيني علاقه مندي به يادگيري صحيح اين رشته هر روز کاهش مي‌يابد.

وي تصريح کرد: رشته زري دوزي قبل از اينکه هنرمندان خود را يک به يک از دست بدهد به دليل نبود امکان توليد مواد اوليه در داخل کشور، امکان توليد خود را به طور کامل از دست داد.

اين صنعتگر صنايع دستي افزود: در حال حاضر نخ توليد زري دوزي در اصفهان تنها به دست يک نفر ساخته شده ضمن اينکه تنها يک هنرمند حرفه‌اي توليد زري دوزي در اصفهان فعال است که او نيز به سختي مي تواند بحث آموزش را پيگيري کند.

زهرا جهاندار تعداد کارگاه‌هاي فعال اين رشته را در شهر استان اصفهان پنج کارگاه تخمين زد و گفت: اين کارگاه‌ها اغلب با تعداد کارگر پايين مملو از محصولات توليد شده است در حالي که بازاري براي آن‌ها وجود ندارد.

وي خاطر نشان کرد: با تبديل شدن بسياري از رشته‌هاي صنايع دستي و هنرهاي سنتي در کشورمان
و بي توجهي که در حال حاضر به اين رشته‌ها مي‌شود از بين رفتن بسياري از رشته‌ها که وضعيتي مشابه زري بافي در کشور دارند چندان دورر نيست.

111/

انتهای پیام/

کد خبر 1387061345