احمد دهاز با اشاره به اينکه عبا بافي به عنوان يکي از رشتههاي داراي بازار فروش ولي فراموش شده استان بوشهر است که حدود ده سال پيش تفکري جديد براي احياء آن آغاز شد، اظهار داشت: آغاز بحث مستندنگاري اين رشته با استانداردسازي مهارت آموزشي براي هنرجويان مشتاق اين رشته آغاز شد.
وي ادامه داد: مستندنگاري به عنوان زيرمجموعهاي از برنامه ثبت ميراث ناملموس صنايعدستي در حال حاضر با اجراي مراحل پاياني براي رشته عبابافي در حال پيگيري است.
معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي استان بوشهر با بيان اينکه در مستندنگاري رشتههاي صنايعدستي مراحل کار، تعداد بافندگان، وسايل جانبي، کارگاههاي فعال همگي در قالب يک کار پژوهشي عرضه ميشود، گفت: مستندنگاري عبابافي نيز با گذشت شش ماهه اول سال همه مراحل خود را پشت سر گذاشته و به مرحله ارائه رسيده است.
دهاز تصريح کرد: با پايان پذيرفتن مستند سازي رشته عبابافي، در مرحله بعدي رشته گره چيني و پس از آن لنج سازي را به عنوان يکي ديگر از رشتههاي بومي و در حال فراموشي در دستور کار قرار دادهايم.
وي ابراز اميدواري کرد: با اجرا و پايان پذيرفتن اين طرح براي تمامي رشتههاي در دست فراموشي گامي مؤثر در زمينه احيا و حفظ آنها برداشته شود.
گفتني است رشته عبابافي از رشتههاي اصيل و بومي استان بوشهر در حال حاضر تنها در منطقه کردوان اين استان در قالب تعداد انگشت شمار کارگاههاي تک نفره در حال فعاليت است./111
انتهای پیام/