شرح خدمات  مسجد جامع ورامين  به کميته فني ارسال نشده است

مديرکل دفتر حفظ و احياي بناها و محوطه‌هاي تاريخي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در گفت و گو با ميراث آريا chtn) ) ضمن بيان اين مطلب افزود: ‌در مسجد تاريخي ورامين تابش نور آفتاب، باعث آزار نمازگزاران مي‌شود، بنابراين پيش‌بيني يک فضاي سايه انداز در اين مکان لازم و ضروري به نظر مي‌رسد.

سياوش صابري گفت: مرمت کامل مسجد جامع ورامين که مربوط به دوره ايلخاني است، توسط سازمان ميراث فرهنگي انجام شده است.

وي در ادامه خاطر نشان کرد: در اين راستا بايد نيازها و ملزومات اين مسجد به طور کامل مشخص شود، به عبارت ساده تر اين که چند نفر نماز گزار داريم و آنها به چه فضاي بسته‌اي نياز دارند.


به گفته اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري: بنابراين قبل از هرگونه مداخله و دخل و تصرف ضمن بررسي و تعيين ملزومات مسجد بايد يک اقدام فني صورت گرفته و سپس در شوراي فني استان مورد بحث قرار گيرد.

مديرکل دفتر حفظ و احياي بناها و محوطه‌هاي تاريخي اظهار داشت: سپس رييس شوراي فني استان ( رييس سازمان ميراث فني استان) و دبير شورا ( معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي استان) بايد ديدگاه شوراي فني را به کميته فني ارسال کنند.

صابري تصريح کرد: اين در حالي است که هنوز، طرح و شرح خدمات اين مسجد به کميته فني ارسال نشده است. و‌ اين موضوع حدود سه ماه پيش به سازمان ميراث فرهنگي استان تهران يادآوري شده بود.

لازم به ذکر است بناي مسجد جامع ورامين در زمان سلطنت سلطان محمد‌ خدا‌بنده آغاز ‌شده است.مدخل مسجد، دروازه ‌اي ورودي است که ايوان را تشکيل مي‌دهد .همچنين سراسر ضلع شمالي مسجد است .

صحن مسجد، حياطي مستطيل شکل است که وسط آن حوضي شبيه حوض‌هاي وسط قلعه‌هاي مسکوني و رباط‌‌ها است.اين درحالي است که ايوان شبستان بلند و زيباي مسجد جامع داراي کتيبه‌هايي ارزشمند است.

کتيبه‌هاي سوره جمعه در متن و در حاشيه کتيبه‌هاي کوفي آن از نمونه‌هاي زيباي کتيبه‌هاي گچبري اين عصر است.اين کتيبه ها داراي انواع طرح‌هاي اسليمي و خط‌هاي عربي، کوفي و فارسي هستند./118

انتهای پیام/

کد خبر 1387061641