توليدات وارداتي نيمي از بازار فيروزه را تسخير کرد

اسماعيل فخرايي در گفتگو با ميراث آريا(chtn)، با بيان اين مطلب گفت: ارزان بودن سنگ‌هاي وارداتي دليل خوبي براي تسخير زود هنگام اين محصولات و جايگزيني آن‌ها بر فيروزه نيشابور است.

وي با اشاره به اينکه اين توليدات از کشورهايي چون چين، افغانستان، پاکستان و آمريکا وارد کشور ما مي‌شوند، اظهار داشت: اين در حالي است که اين محصولات از نظر کيفيت قابل قياس با فيروزه نيشابور نيستند.

اين صنعتگر صنايع دستي ادامه داد: با باب شدن روش احيا فيروزه در چند سال اخير تشخيص فيروزه ايراني از وارداتي چندان مشکل نيست چرا که اين روش در کشور ما چندان مصطلح نشده و رنگ غيرمعمول فيروزه وارداتي مشخصه خوبي براي درک اين مطلب است.

فخرايي با بيان اينکه توجه به سنگ‌هاي قيمتي و نيمه قيمتي در بين مردم کشورمان تقريبآ جا افتاده است، افزود: بازار فروش مساعد اين توليدات و استقبال خوبي که از سوي مردم از آن‌ها مي‌شود گواه اين امر است.

وي تصريح کرد: در گذشته توليد سنگ خام اين محصولات کمتر از استقبالي بود که در بازار مي‌شد ولي در حل حاضر سنگ خام فيروزه چند برابر نياز توليد مي‌شود.

اين هنرمند افزود: در سال جاري 40 تن فيروزه خام وارد بازار شد و اين در حالي است که نياز بازار ما با سالانه 25 تا 30 تن مرتفع مي‌شود.

اسماعيل فخرايي وضعيت صادرات اين محصولات را براي توليد کنندگان به طور نسبي راضي کننده دانست و گفت: فيروزه بنا بر کيفيت و زمينه‌هايي که براي عرضه آن در بازارهاي جهاني وجود دارد به اين بازارها تزريق مي‌شود.

وي خاطرنشان کرد: اغلب خريداران فيروزه درجه يک ايران را کشورهاي اروپايي و آمريکا و فيروزه با کيفيت‌ پايين‌تر را کشورهاي عربي و جنوب شرق آسيا تشکيل مي‌دهند./111

انتهای پیام/

کد خبر 1387061729