محسن جاوري با بيان اينکه مطالعات باستانشناسي از سالهاي گذشته در اين مسجد انجام ميشده است، افزود: فصل بعدي مطالعات اين گروه احتمالا تا اواخر مهرماه آغاز ميشود و اين گروه هر سال يک تا دو فصل مطالعات باستانشناسي را در اين مسجد انجام ميدهند.
جاوري اضافه کرد: از سال 78 ، هرساله مسجد جامع اصفهان توسط اين گروه مطالعه ميشود و اين اقدام امسال نيز در جهت تکميل مطالعات باستان شناسي انجام ميشود.
رئيس اداره باستانشناسي سازمان ميراث فرهنگي اصفهان ادامه داد : اين مطالعات قبل از انقلاب نيز در مسجد جامع اصفهان به صورت مشترک با کشورهاي ديگر انجام ميشد .
خاطر نشان ميشود؛ مسجد جمعه يا مسجد جامع اصفهان از مهمترين و قديمي ترين ابنيه مذهبي ايران است. کاوشهاي باستانشناسي نشان از آن دارد که احتمالا اين مسجد پيش از تسلط اعراب بر اين شهر، مرکز مذهبي مهم شهر بوده و به صورت يکي از آتشکدههاي شهر اصفهان کاربري داشته است.
کشف يک پاستون با تزيينات دوره ساسانيان در منطقه شمالي مسجد وجود بنايي قبل از اسلام را تاييد ميکند. درباره تاريخچه تغيير و تحولات مسجد اختلاف نظر هايي وجود دارد ولي به نظر ميآيد ساخت مسجد جامع به قرون اوليه هجري و در زمان عباسيان بوده که در قرن سوم هجري محراب آن تخريب و جهت قبله آن اصلاح شده است.
نکته جالب توجه در معماري اين مسجد آن است که بخشهاي گوناگون آن در طول نزديک به دوهزار سال شکل گرفته اند و طي اين سالها همواره در حال مرمت و باز سازي بوده است ./104
انتهای پیام/