اين در حالي است که طي ماههاي اخير با توجه به شدت گرفتن خشکسالي در کشور و کم شدن توان توليد برق نيروگاههاي کشور و هچنين گرماي شديد و بالا رفتن مصرف برق، جايگزين کردن لامپهاي کم مصرف به جاي لامپهاي معمولي و پرمصرف به شدت تبليغ ميشود.
مصرف کم به علاوه عمر زياد مهمترين عواملي هستند که در اين تبليغات براي دعوت مردم به استفاده از لامپها کم مصرف بر آنها تکيه شده است در نتيجه به نظر ميرسد توزيع لامپهايي که به گفته دانشجو از مارکهاي خوبي نيستند و خيلي زود ميسوزند ، به اعتماد مردم صدمه زده و ميتواند تاثير منفي در رواج استفاده از اين نوع لامپها داشته باشد.
اين در حالي است که مديرعامل سازمان بهرهوري انرژي ايران (سابا) گفته است که ؛ توزيع لامپهاي يارانهاي در بازار رو به گسترش است و ميزان لامپهاي کم مصرف يارانهاي توزيع شده در بازار تا پايان شهريورماه سال جاري به 20 ميليون شعله خواهد رسيد.
حسين لوايي افزود: بر اساس دستور رييس جمهور براي تهيه و توزيع لامپهاي کم مصرف يارانهاي 100 ميليارد تومان اختصاص يافته و بر اساس اين دستور سياست وزارت نيرو بر اين شد که اقدام به توزيع لامپهاي کم مصرف کند.
اين لامپها با قيمت هزار تا هزار و 500 تومان در نه دسته 7 تا 25 واتي توليد و توزيع ميشود.
ميزان يارانه دولتي تعلق گرفته به اين لامپها به گفته مديرعامل سابا به ازاي هر شعله لامپ کم مصرف با توجه به نوع لامپها، حداقل 14000 ريال و حداکثر 17700 ريال برآورد شده است.
وي ميزان صرفهجويي مورد انتظار از اجراي اين طرح را حداقل هزار و 200 مگاوات کاهش مصرف شبکه برق کشور عنوان کرد و افزود: مطالعات نشان ميدهد به ازاي هر يک ميليون شعله لامپ کم مصرف 20 وات که جايگزين لامپهاي رشتهاي شود، معادل 30 مگاوات از مصرف زمان اوج بار شبکه کاسته خواهد شد و در صورتي که هر لامپ کم مصرف روزانه 6 ساعت روشن باشد حدود 4 هزار ميليون کيلووات ساعت صرفهجويي انرژي در سال انجام ميشود.
در اين راستا قرارداد توليد 40 ميليون لامپ کممصرف با توليدکنندگان داخلي بسته شده است و اعتبار مورد نياز در بودجه امسال ديده شده است. پيش بيني شده است که توليد اين ميزان لامپ تا سه ماهه نخست سال 88 به طول بيانجامد./100
انتهای پیام/