مصيب اميري گفت: در پي اقدامات اين سازمان در سال جاري در مرمت اين اثر تاريخي تعميرات پشت بام ، اجراي لايه سيماني بر روي سطح پشت بام ، اجراي لايه توري گالوانيزه برسطح پشت بام، تعميرات داخلي ، اجراي آجر کاري ، اجراي بند کشي با استفاده از سيمان سفيد ، پودر سنگ و پودر رنگ در محل هاي مورد نياز از جمله اقداماتي بود که جهت حفظ و احياء بنا در طول مدت 3ماه انجام گرفت.
گفتني است بقعه شيخ يوسف سروستاني يکي از بناهاي ارزشمند شهر سروستان است که متعلق به قرن هفتم و اوايل قرن هشتم هجري است. اين بنا را ميتوان الهام گرفته از کاخ سروستان دانست . اين الگو گيري را بويژه در ستونهاي دوقلوي بنا مي توان ديد، يکي از ويژگيهاي اين بنا استفاده از سنگ تراش ، لاشه و آجر به صورت توامان در بنا است که بخشهايي از بنا به ويژه ستونها و سر در درگاهها از سنگ تراش استفاده شده و در ساختار بنا از سنگهاي لاشه و در قسمتهاي فوقاني و ايجاد گنبد از آجر استفاده شده است.
نمونههاي مشابهي از اين نوع ساختار که از نظر زماني نيز نزديک به دوره ساخت بقعه شيخ يوسف است در سطح استان ديده مي شود در وسط چهار طاق اصلي سنگ قبري به نام شيخ يوسف يعقوب سروستاني به تاريخ 680 هجري قمري و بر روي سنگ ديگر نام محمد بن حسن علي بيضاوي به تاريخ 11 رمضان 710 هجري قمري ديده مي شود. سردر جنوبي بنا شامل طاقي با مقرنس زيبا و سردر ديگر در محور اصلي بنا تاريخ 713 هجري قمري مشاهده مي شود . اين بنا احتمالاٌ مناره اي نيز داشته است که در سالهاي اخير تعميراتي برروي آن بنا صورت گرفته است.
اين بناي تاريخي به شماره 318 در تاريخ21/8/1317 در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيده است./106
انتهای پیام/