سيد مهدي موسوي گفت: نکته مهمي که در ترانشهها با آن روبرو شديم، تعدادي ريز تيغه بود که احتمالا\" شواهدي از استقرارهاي نوسنگي در اين محوطه را نويد ميدهد.
وي در ادامه خاطر نشان کرد: از جمله نکات قابل تامل، بدست آمدن تعداد زيادي سفال به رنگ قرمز و سياه ترکيبي است که در سطوح مختلف درون و برون ظروف مشاهده شده است.
به گفته رييس پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري: به نظر ميرسد ساخت اين ظروف مرحله آغازين دست يابي به فنآوري ساخت سفال سياه براق با نقش کنده نوع يانيک در اين محوطه باشد که در فصل نخست کاوش از لايههاي بالاتر بدست آمده بود.
اين دکتراي باستان شناسي در ادامه تصريح کرد: اميد است با انجام مطالعات مربوط به ريز تيغهها، استخوانهاي جانوري و آزمايشات کربن 14، بتوان تاريخ گذاري مطلق اين محوطه باستاني را که ميتواند روشنگر بسياري از پرسشهاي مربوط به مطالعات باستانشناسي منطقه باشد را ، ارائه کنيم.
وي با اشاره به اين که همزمان با تداوم کار لايهنگاري در ترانشههاي مرکزي و غربي، بخشي از ترانشه مرکزي که در داخل برش ايجاد و در سطح تپه واقع شده به ابعاد 10 در 10 متر براي کاوش افقي در نظر گرفته شد اظهار داشت: بخش قابل ملاحظهاي از زمان کاوش در اين ترانشه براي برداشتن خاکهاي مضطرب ناشي از تخريب صورت گرفته در سطح تپه صرف شد.
موسوي با بيان اينکه با برداشتن حدود نيم متر از خاکهاي مضطرب داخل ترانشه به يک بافت برجا برخورديم، تصريح کرد: جهت اين بافت از گوشه شمال شرقي شروع و به ضلع جنوبي خاتمه پيدا ميکرد.
سرپرست هيات کاوش تپه کلار تأکيد کرد: در اين قسمت که هم افق با لايههاي عصر آهن تپه است، بقاياي کورهاي به دست آمد که بخش عمده اي از آن در اثر تخريب ايجاد شده توسط بولدوزر از بين رفته و اظهار نظر قطعي در مورد کارکرد آن را مشکل کرده بود .
به گفته اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري: با توجه به اينکه در اين قسمت از تپه سربارههاي فراوان فلز به دست آمده، به نظر مي رسد کوره ياد شده نوعي کوره ذوب فلز بوده باشد .
وي در پايان تاکيد کرد: البته انجام آزمايشهايي بر روي نمونههاي برداشته شده از مواد مذاب چسبيده بر بقاياي کوره ميتواند نوع کاربرد آن را روشن کند./118
انتهای پیام/