طرح مرمت شهر قديم جيرفت آغاز مي‌شود

ناظرمرمت آثار معماري شهر قديم جيرفت در گفت و گو با ميراث آريا( chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود:‌در هفته آينده، قراراست، مرمت آثار معماري حاصل از کاوش‌هاي باستان‌شناسي شامل فضاهاي مسجد، ‌حمام عمومي، ‌آثار معماري مسکوني و تجاري بدست آمده در محوطه شهر قديم و نيز در مرحله دوم مرمت، احيا و ساماندهي صورت گيرد.

نادر سليماني گفت: در مرحله نخست عمليات مرمت، اقداماتي مانند: هدايت آب‌هاي سطحي، ‌اندود کامل، استحکام بخشي ديوارها و حفاظت از محوطه‌ي که سازمان ميراث فرهنگي آن را به عنوان سايت گردشگري معرفي کرده انجام مي‌شود.

وي در ادامه خاطر نشان کرد: در آخرين فصل کاوش اين محوطه باستاني در سال 85 اشيائي از جنس سفال و شيشه بدست آمد چراکه شهر قديم جيرفت از گذشته مرکز ساخت سفال و شيشه بوده است.

وي با اشاره به اين که در آخرين فصل کاوش اين محوطه باستاني، آثاري مانند سکه، ‌پنجره‌هاي مشبک سفالي و چوبي و اشياء فلزي (آهني) نيز بدست آمده است اظهار داشت: در اين محوطه بسيار بزرگ 20 کيلومتر مربعي، محوطه‌اي مربوط به دوره پيش از تاريخ و نيز بخش‌هايي مربوط به اوايل مياني دوره اسلامي (قرن چهارمو پنجم) وجود دارد.

سليماني با بيان اين که دوره‌هاي رونق جيرفت در محوطه‌هاي پيش از تاريخ (هزاره سوم پيش از ميلاد) کاملا\" هويدا بوده است تصريح کرد: وجود تپه‌هاي کنار صندل نمونه‌اي بر اين ادعاست، در اين محوطه آثار هزاره سوم در کنار هليل رود يافت شده است.

البته عمليات باستان‌شناسي عمده اي در محوطه‌هاي پيش از تاريخ انجام نشده چراکه براساس يافته‌هاي سفالي سطحي، دوره تاريخي اين محوطه را مشخص کرده ايم.

اين باستان شناس با اشاره به اين که گورستان موجود در غرب اين محوطه توسط خانم چوبک مورد کاوش قرار گرفته است اضافه کرد: اين گورستان از گورهاي سردابه‌اي و تدفين دوره اسلامي تشکيل شده است./118

انتهای پیام/

کد خبر 1387062024