وي با اشاره به اينکه در اين کاروانسرا مجموعه اداري و نمايندگي شهرستان سرايان مستقر بود ،گفت: طي سالهاي گذشته مرمت فضاي داخلي،خاک گچ،زير سازي و لايه برداري در اين بناي تاريخي صورت گرفت.
کرم پور در خصوص ديگر اقدامات مرمتي انجامشده در فصل نخست مرمت اين کاروانسرا گفت: پاکسازي محوطه، اجراي آجرفرش اتاقهاي ضلع شمال شرقي و اجراي سيستم روشنايي از جمله اقدامات صورت گرفته در فصل نخست مرمت کاروانسراي سرايان است.
معاون ميراث فرهنگي استان خراسان جنوبي خاطر نشان کرد: امسال با 30 ميليون تومان اعتبار از محل اعتبارات استاني بام سازي اين بنا در حال انجام است.
وي با بيان اينکه پوشش بام اين کاروانسرا مشکلاتي همچون نفوذ رطوبت به داخل بنا را در پي داشت، اضافه کرد: بام اين کاروانسرا که پوششي از قير داشت لايه برداري شد و به شيوه سنتي آجر فرش مي شود.
کاروانسراي سرايان که قدمت آن به دورهي صفوي ميرسد در سال ١٣٨٢ با شمارهي ثبتي ٨٧٣٣ در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است. اين کاروانسرا در جنوب شرق سرايان و در بافت قديمي اين شهرستان در مجموعهي فضاهاي برجستهي شهري قديمي شامل مسجد، آبانبار، حمام و کاروانسرا قرار دارد. از جملهي فضاهاي معماري اين بنا به ٢٧ اتاق، شترخان و دو ايوان که به صورت قرينه کار شدهاند، ميتوان اشاره کرد./117
انتهای پیام/