راه اندازي بانک اطلاعاتي جغرافيايي ميمند

کيارش اقتصادي مدير پايگاه ميراث فرهنگي ميمند با اعلام خبر فوق به ميراث آريا(chtn) گفت: در اين روستا مناطق گسترده اي در حدود 100 کيلومتر مربع وجود دارد که شامل 40 آبادي،10 آغل، دست کند،دشت و کوهستان و آثار پراکنده اي همچون سنگ نگاره ها،محوطه هاي ذوب فلز است که هر کدام معماري خاصي دارد.

وي افزود: اطلاعاتي در خصوص آثار پراکنده موجود در ميمند همچون شناسايي آبادي ها، وجه تسميه،سابقه تاريخي و جمعيت آنها جمع آوري شده است.

اقتصادي اضافه کرد: در سال هاي گذشته عکاسي هوايي از سوي سازمان نقشه برداري صورت گرفت که با 50 ميليون تومان اعتبار در صدد هستيم اين عکس ها را به نقشه تبديل کنيم.

مدير پايگاه ميراث فرهنگي ميمند خاطر نشان کرد: براي جمع آوري اطلاعات از کارشناساني که در اين منطقه فعاليت و آشنايي کامل با ميمند دارند،کمک گرفته ايم تا بانک اطلاعاتي را بدون هيچ گونه خطايي راه اندازي کنيم.

وي با اشاره به اينکه حجم زيادي از اطلاعات مکتوب شامل پژوهش هاي مختلف،عکس و نقشه جمع آوري شده است،گفت: در صورت دريافت نرم افزار ازدانشنامه معماري فرهنگستان هنر اين اطلاعات را گردآوري خواهيم کرد.

اقتصادي در پايان با بيان اينکه ميمند قابليت ثبت جهاني را دارد، گفت:راه اندازي اين بانک اطلاعاتي علاوه بر کمک به فعاليت هاي پايگاه براي معرفي اين روستا بين علاقه مندان هم ضروري است.

خاطر‌ نشان‌ مي‌شود؛ در اين روستا دژي مرکب از دخمه‌ها وجود دارد با حدود چهارصد متر مربع مساحت و 15 اتاق سنگي دايره‌اي شکل بدون سقف. اين مکان ظاهرا محل دفن مردگان بوده است چرا که استخوان‌هايي همراه با اشياي ديگر در آن کشف شده است.ميمند نخستين و تنها پايگاه پژوهشي تاريخي کشور است که موفق به کسب جايزه ملينا‌ مرکوري يونان شد./117

انتهای پیام/

کد خبر 1387062512