معرفي فرهنگ ايران زمين با قطار گردشگري سعدآباد

به گزارش ميراث‌آريا (chtn) و به نقل از روابط عمومي معاونت فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، عشرت شايق، مدير مجموعه فرهنگي– تاريخي سعدآباد با اعلام اين خبر گفت: ايران علاوه بر جاذبه‌هاي وسيع تاريخي و طبيعي داراي جاذبه‌هاي متنوع فرهنگي و اجتماعي است.

وي افزود: در کارگاه فرهنگ‌هاي مختلف ايراني قرار است، فرهنگ و خرده فرهنگ‌هاي اين سرزمين گهرخيز را به نمايش بگذاريم.

اين مقام مسئول در ادامه صحبت‌هاي خود با اشاره به اينکه اين کارگاه با معرفي فرهنگ عشاير شروع مي‌شود، خاطرنشان کرد: فرهنگ عام عشاير و نشان دادن آداب و رسوم، ارتباطات خانوادگي، فرهنگ عزا، عروسي و غيره از جمله مواردي است که قرار است در اين کارگاه آموزشي فرهنگي به نمايش درآيد و آموزش داده شود. البته در وهله نخست به بررسي و آموزش فرهنگ عام عشايري مي‌پردازيم و به مرور زمان خرده فرهنگ‌ها منطقه‌اي را نيز نشان مي‌دهيم.

شايق با تاکيد بر اينکه ما وظيفه داريم مجموعه پتاسيل‌هاي استان‌هاي مختلف را در حوزه‌هاي مختلف تقويت کنيم، اظهار داشت:گردشگر در \"قطار گردشگري\" با فرهنگ‌هاي مختلف استان‌ها آشنا مي‌شود و موضوعات مطرح شده در اين قطار به آنها کمک مي‌کند تا به دنبال علاقه‌هاي خود به استان‌ها وشهرهاي مختلف سفر کنند.

وي در ادامه افزود: همچنين اين قطار براي گردشگر خارجي که وقت زيادي را در ايران سپري نمي‌کند و در برنامه خود بازديد از کاخ سعدآباد را گنجانده، مي‌تواند نوعي معرفي فرهنگ براي سفرهاي آينده باشد.

مدير مجموعه فرهنگي – تاريخي سعدآباد با اشاره به اينکه اين کارگاه آموزشي- فرهنگي با کمک بخش خصوصي راه‌اندازي مي‌شود، گفت:پشتوانه مهم اين مملکت مردم هستند و همانگونه که در انتقال اين مجموعه مهم تاريخي مردم دخيل بودند؛ به کمک آنها نيز مي‌توان از ذخيره‌هاي فرهنگي و تاريخي ايران زمين محافظت کرد.

وي با تاکيد بر اين موضوع که در کاخ سعدآباد بايد به هر نوع سليقه‌اي پاسخ داده شود، اظهار داشت: در جامعه ما طيفي متنوع از مردم مختلف با فرهنگ و سنين مختلف وجود دارد؛ به همين دليل ما سعي داريم در اين مجموعه فرهنگي– تاريخي به هر طيفي پاسخگو باشيم.

اين مقام مسئول با اشاره به سند 20 ساله چشم‌انداز توسعه گفت: با توجه به سياست جمهوري اسلامي ايران در راستاي دوري از اقتصاد تک محصولي، صنعت گردشگري يکي از ارکان مهم و ساختاري در جهت رسيدن به اين هدف است.

وي در پايان افزود: مجموعه فرهنگي– تاريخي سعدآباد هم از نظر سياسي مهم است و بخشي از تاريخ معاصر به شمار مي‌آيد و هم بخشي از حاکميت پنهان و آشکار بوده؛ به همين دلايل مي‌توان از آن در جهت رسيدن به سند چشم انداز توسعه در حوزه‌هاي مختلف اجتماعي، گردشگري، فرهنگي، تاريخي و غيره بهره برد./100

انتهای پیام/

کد خبر 1387063055