علي رضا عسگري چاوردي گفت: شهر پارسه يکي از محوطه هاي بسيار ارزشمند واقع در منطقه تخت جمشيد است که در يک محدوده 5 کيلومتري در پيرامون تخت جمشيد قرار گرفته است .
وي با اشاره به اين که قرار است عمليات کاوش اين شهر توسط هيات مشترک باستان شناسان ايراني و ايتاليايي با هدف شناسايي ساختارهاي معماري انجام شود ادامه داد: پژوهشکده باستانشناسي، بنياد پژوهشي پارسه پاسارگاد و دانشگاه بولونيا با همکاري موسسه ايسيائو ايتاليا مطالعات خود را از 6 مهر آغاز خواهند کرد.
به گفته اين مقام مسئول در پژوهشکده باستان شناسي: بخش حاکم نشين و ارگ شهر پارسه داراي کارکرد سياسي مذهبي ويژهاي بوده و به دليل اهميت کارکرد در معماري اين بخش، از سنگهاي ماندگار استفاده شده است.
به گفته سرپرست هيات مشترک ايراني ايتاليايي تخت جمشيد: اين در حالي است که بيشتر سازههاي شهر پارسه را خشتهاي بزرگ و آجر تشکيل ميدهند که با گذشت زمان از هم پاشيده شده اند.
وي با اشاره به اين که مکان برجسته يک شهر در فرهنگ يوناني به نام اکروپل است اظهار داشت: براساس مطالعات تاريخي يونانيها پارسه را پرسپوليس ميناميدند، ضمن اين که بخش بلند مرتبه پارسه را پوليس مي ناميدند.
اين باستان شناس تصريح کرد: به نظر مي رسد پارسه در ميان اقشار جامعه و به ويژه حکومت پارسهها در يکي دو هزاره نقش مهمي ايفا کرده باشد.
عسگري با بيان اين که اين شهر در دوره پيش از هخامنشيان نيز از جمله شهرهاي مهم بوده است اضافه کرد: بر اساس شواهد موجود آثار عيلامي نيز در اين شهر مشاهده شده همچنين پس از سقوط دولت هخامنشي نيز باز حيات اجتماعي در پارسه تداوم داشته است.
وي با اشاره به کاوشهاي هرتسفلد در بخشي از اين شهر ادامه داد: بر اساس کاوشهاي ياد شده سلسلههاي محلي پارسه نيز در اين شهر حضور داشته البته در عين حال اطلاعات ما از دوره ساساني شهر کم تر از ساير دورهها است.
معاون پژوهشکده باستان شناسي اضافه کرد: به نظر ميرسد با يک جابه جايي، شهر پارسه جاي خود را به شهر استخر داده، اما از کيفييت و کميت اين جابه جايي اطلاعات چنداني در دست نيست اما به هر حال شهر استخر با فاصله چند کيلومتري پارسه شکل گرفته است./118
انتهای پیام/