مينو شفيعي در ادامه خاطر نشان کرد: شناخته شدن نقش ماما در اين کشورها سبب شده مراجعه به متخصصان زنان و زايمان فقط در موارد خاص صورت گيرد اما در ايران مرزبندي خاصي براي اين دو رشته وجود ندارد.
وي با بيان اينکه دانشجويان مامايي معمولا جزء رتبههاي برتر کشور هستند که از قابليتهاي زيادي برخوردارند گفت :متاسفانه بهدليل سياست گذاريهاي نادرست، بازار کار قابل توجهي براي اين گروه وجود ندارند به طوري که بسياري از دانشآموختگان رشته مامايي ، پس از فارغ التحصيلي به حرفهي ديگري رويآورده يا در نهايت رشته ديگري را براي ادامه تحصيل انتخاب ميکنند.
وي ادامه داد : بسياري ازفارغ التحصيلان مامايي که ميتوانند کنترل وضع مادر را از هنگام بارداري ، زايمان ، شيرخوارگي و تنظيم خانواده را به عهده بگيرند ، به سبب بيبرنامگيهاي موجود براي استفاده از توان اين نيروهاي حرفهاي ، بيکارند.
شفيعي با اشاره به اينکه در جامعه تجملگرايي در زمينه استفاده از خدمات پزشکي نيز رواج يافته گفت : برخي از زنان به جاي مراجعه به يک ماما ترجيح ميدهند به متخصص زنان و زايمان مراجعه کنند ، چرا که لفظ پزشک را در کنار نام خود همراه دارد.
وي با بيان اين که اگر هر فردي بتواند در جايگاه حرفهاي خود ايفاي وظيفه کند ، بسياري از کاستيها کمتر شده و در هزينهها نيز صرفه جويي ميشود گفت : جراحي و سزارين در بخش بارداري و زايمان زنان کارهاي تخصصي هستند که برعهده متخصص زنان گذاشته شده اما تشخيص آن را ميتوان به عهده ماما گذاشت اما مراجعه نکردن به ماما نظام سلامت مادر و نوزاد را مختل ميکند.
اين کارشناس ارشد مامايي از بيکاري بيش از 30 هزار ماما در کشور خبر داد و گفت : توجه به رشته مامايي و شناساندن نقش اين گروه از جامعه پزشکي به خانوادهها ميتواند نقش موثري در کاهش ميزان مرگ و مير مادران هنگام زايمان بهويژه در مناطق روستايي و شهرهاي کوچک داشته باشد.
وي در پايان خاطر نشان کرد : با توجه به اين که آموزش ماماها درحوزه سلامت مادر و نوزاد صورت گرفته و تحصيلات دانشگاهي آنها در تمام دنيا بر اين دو اصل استوار است ، بنابراين آنها ميتوانند بهترين همراه سلامت مادر و نوزاد باشند./115
انتهای پیام/