حميد بقايي با بيان اين که هنرمندان سربازان فرهنگي کشور هستند که بايد تجليل شوند گفت: هم اکنون نيز بيش از 60 کشور قراردادن صنايع دستي در کنار گردشگري را در دستور کار خود قرار دادهاند.
وي در ادامه خاطرنشان کرد: هم اکنون اقتصاد بسياري از شهرهاي کشورهاي آسياي جنوب شرقي از طريق صادرات صنايع دستي تامين مي شود، چراکه کل اين منطقه تحت نفوذ توليد صنايع دستي قرار گرفته است.
وي با اشاره به اين که وسعت دايره صنايع دستي هم سو با تکنولوژي روز امري لازم و ضروري به نظر ميرسد اظهار داشت: در اين راستا صنايع دستي بايد با اوضاع جهاني تغيير کند اگرچه که طرح اصلي و اوليه صنايع دستي از فکر است و فکر بر اساس ايده و هنر ايجاد ميشود.
وي با بيان اين که صنايع دستي يکي از جاذبه هاي گردشگري به شمار مي آيد تصريح کرد: از ابتداي شهريور ماه سال 84 تاکنون حدود 5/5 ميليون مسافر خارجي به ايران سفر کرده اند اين در حالي است که در اين مدت 7 ميليون مسافر ايراني به خارج از کشور سفر کرده اند .
به گفته بقايي: در صورتي که هر يک از اين تعداد ايراني 100 دلار از ايران با خود برده باشند در مجموع با احتساب رقم مسافران خارجي صادرات غير رسمي صنايع دستي از کشور بيش از يک ميليارد دلار برآورد ميشود.(البته اين آمار بدون احتساب آمار حجاج و زائران برآورد شده است)
وي با بيان اين که بسته بندي صنايع دستي يکي از مشکلات اين بخش است که بايد برطرف شود اظهار داشت: از مدتي پيش موضوع ايجاد شهرکها و بازارچهها و نيز احياي رشتهها را آغاز کردهايم.
به گفته اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در اين راستا توليد صنايع دستي در خانهها بايد همانند گذشته دوباره زنده شود .
وي موضوع بسته بندي صنايع دستي را يکي از مشکلات فراروي اين بخش اعلام کرد و گفت: در اين راستا سازمان در مراحل بهره برداري به سرمايهگذاران علاقهمند بسته بندي صنايع دستي کمک ميکند تا در اين بخش نيز گامي به جلو برداشته شود.
قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي ايجاد مرکز منطقهاي جاده ابريشم را در راستاي توسعه گردشگري و صنايع دستي يک ضرورت دانست و تصريح کرد: با توجه به اين که بخش زيادي از راه ابريشم در منطقه ايران وجود دارد بنابراين بايد هرچه زودتر دفتر منطقه اي جاده ابريشم را به صورت ملي در ايران فعال کنيم/.118
انتهای پیام/