مهندس موسوي رسولي افزود: در اين طرح مجسمه شير سنگي بر روي سکويي به ارتفاع 2متر، طول 4 متر و عرض 2متر قرار خواهد گرفت.
وي اظهار داشت: به رغم تمامي فراز و نشيبهايي که اين پيکره سنگي به خود ديده و با همه سائيدگيهاي صورت گرفته هيات ظاهري آن حفظ شده است و با اجراي طرح ساماندهي کليه دسترسيها قطع خواهد شد.
رسولي افزود: اين مجسمه بيش از 5/2 متر طول و 15/1 متر عرض دارد که ارتفاع قسمت سينه آن باغ بر 20/2 متر بوده و در ميداني به همين نام در شهر تاريخي، فرهنگي و مذهبي همدان قرار گرفته است.
وي اظهار داشت: عدهاي از خاورشناسان قدمت اين مجسمه را مربوط به دوران هخامنشي و برخي از دوران ماد و عدهاي از دوران اشکاني ميدانند، آنچه مسلم است در زمان اشکانيان اين مجسمه با مجسمه ديگر نظير آن بر دو قسمت يکي از دروازههاي شهر نصب بوده و مورخين سدههاي اوليه دوره اسلامي اين دروازه را باب الاسد خواندهاند.
معاون ميراث فرهنگي سازمان افزود: در سال 1390 هجري قمري در زمان تسلط ديلميان اين دروازه ويران شده است.
رسولي خاطر نشان ساخت: اخيرا لوشاي، محقق آلماني در خصوص تاريخچه ساخت شير سنگي همدان مطالعاتي انجام داده و معتقد است که اسکندر در سال 232 ق.م هنگام مراجعت از لشگرکشي به باکتريا و هند براي نشان دادن ميزان محبت و گراميداشت خاطره دوست و سردار خويش هفايستون دستور داده براي او آرامگاه باشکوهي سازند و در جلوي مقبره او مجسمه سنگي بزرگ شيري نيز نصب کنند.
شايان ذکر است در سال 1328 شمسي از طرف اداره کل باستانشناسي پايه مناسبي (طرح قبلي) از سنگ خارا الوند تدارک و مجسمه موجود را بر آن نصب کرده بودند./106
انتهای پیام/