تاريخ شفاهي معماري ايران پيگيري مي‌شود

رئيس انجمن مفاخر معماري ايران در گفت و گو با ميراث آريا(chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: تاريخ شفاهي، علم جديدي است که پس از جنگ جهاني دوم رونق گرفت به طوري که در دانشگاه‌هاي اروپا نيز تدريس شد.

علي رضا قهاري گفت: براي نمونه گفته‌هاي مرحوم لرزاده از جمله مواردي است که در تاريخ شفاهي بايد مورد توجه قرار گيرد، چراکه گفته‌هاي اين معمار معاصر سينه به سينه نقل شده اما در جايي به صورت مکتوب ثبت نشده است.

وي در ادامه خاطرنشان کرد: نمونه ديگر تاريخ شفاهي معماري ايران، گفته هاي مرحوم باقر آيت اله زاده شيرازي است که بايد به صور ت مکتوب در جايي ثبت و ضبط شود.

قهاري با اشاره به اين که بسياري از مرمت گران، معماران و حتي افراد عادي، زندگي شيوه ساخت خانه‌ها ،حمام ها و کاروان سراها قديمي و غيره را در سينه خود نهفته دارند اظهار داشت: سينه اين افراد، منبع ارزنده اي است که از آنها غفلت کرده ايم.

وي در ادامه تصريح کرد: در صورتي که فردي از اين منبع استفاده کرده بدون تقيد به روش هاي سنجيده و اغلب به منظور سرگرم کردن، قصه پردازي و ذکر عجايب بوده است.

رئيس انجمن مفاخر معماري ايران با بيان اين که برخي از اين گنجينه هاي اسناد معماري تاريخي ايران ، در شهرها و روستاها فرتوت و کهن سال هستند بيان داشت: از دست رفتن گنجينه‌هاي اسناد معماري تاريخي ايران، يقينا\" ضايعه جبران ناپذيري براي تاريخ معماري ايران خواهد بود.

قهاري در پايان تاکيد کرد: در اين راستا پيشنهاد مي‌شود دستگاه‌ها و نهاد‌هاي علاقمندي مانند سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري براي ثبت گنجينه هاي اسناد معماري تاريخي ايران تاريخ شفاهي معماري ايران را دنبال کند./118

انتهای پیام/

کد خبر 1387072027