دو سوم باقي مانده از محوطه‌هاي تاريخي جزيره قشم کاوش مي‌شود

سرپرست هيات اعزامي بررسي و شناسايي به جزيره قشم در گفت و گو با ميراث آريا(chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: حدود دو سال پيش به منظور بررسي و شناسايي دوره‌هاي تاريخي در جزيره قشم حدود يک سوم در مساحتي بالغ بر 400 کيلومتر مربع از جزيره قشم مورد مطالعه قرار گرفت.

علي رضا خسروزاده گفت: در مراحل اوليه بررسي بالغ بر 52 محوطه شناسايي و بررسي شد که از بين اين محوطه‌ها از نظر دوره‌هاي تاريخي، روستاهاي دوفاري، رم چاه و سوزا در زمره شاخص‌ترين محوطه‌ها اعلام شدند.

وي با اشاره به اين که دوره‌هاي اشکاني و ‌ساساني در اين دو محوطه تاريخي ارزشمند مشاهده شده اظهار داشت: البته در روستاي رم چاه، آثار مربوط به دوره اسلامي نيز کشف شد.

وي در ادامه خاطرنشان کرد: يکي از مناطق ارزشمند و مهم اين منطقه، از نظر استقراري روستاي سوزا مربوط به عصر آهن سه است.

به گفته اين باستان شناس: در بررسي‌هاي اوليه پس از کشف 52 محوطه باستاني متوجه شديم دوره‌هاي تاريخي محوطه‌هاي يادشده احتمالا\" از دوره عصر آهن سه تا قاجاريه است.

خسروزاده با اشاره به اين که براساس بررسي‌هاي انجام شده برخي از اين محوطه‌ها مربوط به دوره‌هاي عصر آهن 3 هخامنشي و ساساني بودند اظهارداشت: براي نمونه دو محوطه مربوط به عصر آهن 3، سه محوطه مربوط به دوره هخامنشي، ‌5 محوطه مربوط به دوره ساساني و بيشترين دوره تاريخي مربوط به دوره اسلامي به ويژه مياني اسلام از ايلخاني تا صفويه اعلام شده است.

وي در ادامه تاکيد کرد:52 محوطه ياد شده از نظر وسعت بزرگ بودند به طوري که بزرگ ترين محوطه مساحتي بالغ بر 6 هکتار داشت که مربوط به دوره هاي اسلامي و تاريخي شامل اشکاني و ساساني بود.

وي با بيان اين که در يافته‌هاي بدست آمده گورستاني متعلق به عصر آهن 3 بدست آمد تصريح کرد: آثار سطحي بدست آمده نشان دهنده گورهايي از نوع سنگ چين و شبيه به گورستان‌هاي جنوب شرق ايران بوده است.

اين باستان‌شناس اضافه کرد: از جمله آثار بدست آمده در محوطه‌هاي ياد شده مي‌توان به آثار سفالي اشاره کرد که نمونه مشابه اين سفال‌ها در ميناب يافت شده است.

سرپرست هيات اعزامي بررسي و شناسايي به جزيره قشم ادامه داد: به نظر مي‌رسد اين دو منطقه از نظر تجاري و صيادي ارتباطات تنگاتنگي با يکديگر داشته‌اند .

وي با بيان اين که در آن مقطع زماني اين دو روستا در آستانه نابودي قرار داشتند بيان داشت: براي نمونه بسياري از محوطه‌هاي تاريخي در روستاي دوفاري در اختيار روستاييان قرار دارد به طوري که آثار پي‌ريزي و حصارکشي روستاييان روي محوطه‌هاي تاريخي کاملا\" مشهود به نظر مي‌رسيد از سوي ديگر بخش ديگري از روستاهاي يادشده جاده کشي شده و کاملا\" تسطيح شده اند.

وي جزيره قشم را منطقه‌اي بسيار غني از نظر تاريخي اعلام کرد و افزود: هيچ يک از کشورهاي حوزه خليج فارس آثار باستاني موجود در جزيره قشم را در خود نهفته ندارند بنابراين ادامه بررسي و کاوش‌هاي باستان‌شناسي در جزيره قشم و تکميل مطالعات در دو سوم باقي مانده از اين منطقه امري لازم وضروري به نظر مي‌رسد./118



انتهای پیام/

کد خبر 1387072248