طرح حفاظتي ابيانه در حال تهيه است

مدير کل حفاظت از بافت هاي تاريخي فرهنگي در گفت و گو با ميراث آريا (chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: طي بازديد هاي صورت گرفته از منطقه ابيانه و تشکيل جلسات متعدد با مشاور ، نقطه نظرات دفتر حفاظت ازبافت هاي تاريخي و فرهنگي ، به مشاور منتقل شده است.

علي رضا قلي نژاد گفت: با توجه به ظرفيت محدود ابيانه و ويژگي هاي طبيعي و تاريخي اين منطقه ، طرح توسعه ابيانه بايد به سمتي سوق داده شود که ضمن ايجاد امکانات براي ورود گردشگران ، نيازمندي هاي اوليه آنها را نيز مرتفع کند، از سويي ديگر طرح توسعه نبايد چهره ابيانه را مخدوش کند

وي با اشاره به اين که دريک مرحله مشاور طرح پيشنهادي خود را ارائه و در جلسه مورد بررسي قرارداده است اظهار داشت:در حال حاضر نقد نظرات به آنها منتقل شده و تا يک ماه آ ينده طرح اصلاح شده مشاور ارائه مي شود.

قلي نژاد با بيان اين که روستاي تاريخي ابيانه يکي از منحصر به فرد ترين بافت هاي تاريخي دنيا را دارد تصريح کرد:اين روستا با رنگ سرخ خانه هايش شهرتي جهاني دارد اما هنوز در فهرست آثار ميراث جهاني يونسکو قرار نگرفته است.

به گفته اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي: با توجه به اين که بافت اين روستا هم چنان دست نخورده باقي مانده فرصت مناسبي پيش آمده تا ابيانه به جمع ميراث جهاني ملحق شود.

وي با اشاره به اين که روستاي ابيانه از سال 1354 در فهرست ميراث ملي ثبت شده است تاکيد کرد: به همين دليل با متخلفاني که خارج از ضوابط ميراث فرهنگي اقدام به ساخت و ساز در اين روستاي تاريخي مي کنند به شدت برخورد مي شود، اين برخورد ها سبب شده که بخش زيادي از اين روستا دست نخورده باقي بماند.

مدير کل حفاظت از بافت هاي تاريخي فرهنگي اضافه کرد: هم اکنون بخش هاي مختلف اين روستا از جمله ، مکان هاي عمومي روستا مانند مساجد، آب انبارها و حسينه مورد مرمت قرار گرفته است.

وي ادامه داد: در کنار اين مرمت ها با همکاري اهالي روستا بخشي از خانه هاي تاريخي روستا نيز مرمت شده و برنامه ريزي مرمتي بقيه خانه ها نيز در دست انجام است./118

انتهای پیام/

کد خبر 1387072258