در ابتداي اين نشست که با هدف بررسي راهکارها و پيشنهادات در خصوص چگونگي برگزاري نمايشگاه سازمان در مجلس شوراي اسلامي برگزار شد، محمد حسين برزين، رييس ستاد تبليغات و نمايشگاهها گفت: مجلس در نظام جمهوري اسلامي ايران از اهميت ويژهاي برخوردار بوده و محور بسياري از تصميمگيريها، قانونگذاريها، برنامهريزيها و مرکز اصلي نظارت به شمار ميرود. از همين رو جا دارد تا به منظور آشنايي نمايندگان محترم مجلس با برنامههاي کلان، سياستگذاريها و موفقيتهاي کسب شده در حوزههاي ميراثفرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در دولت نهم، نمايشگاه جامعي در محل پارلمان برگزار شود.
وي افزود: به اين ترتيب نمايندگان از نزديک در جريان دستاوردها و برنامههاي سازمان قرار خواهند گرفت. لذا اين نمايشگاه بايد با خرد جمعي معاونتها و ادارات سازمان به صورت کاربردي، فلسفه وجودي و برنامههاي انجام شده را با نظام جامع آماري نشان دهد.
برزين همچنين به ارايه هنرمندانه اطلاعات و آمار در قالب يک کار ذوقي و هنري بر ضرورت انتقال اطلاعات به صورت موجز و در قالبي زيبا و فاخر تاکيد کرد و يادآور شد: هر چند ايجاد جاذبه بصري در اين نمايشگاه براي همه ما مهم است، اما بايد به نمايندگان مجلس نشان دهيم که در مقايسه با گذشته چه کارهايي صورت گرفته و فعاليتهاي دولت نهم در توسعه گردشگري و صنايع دستي و ميراث فرهنگي چه تفاوتي با دورههاي قبل داشته است. از سوي ديگر به دليل اينکه مخاطبان نمايشگاه مجلس نخبگان کشوري هستند، بايد در ارايه اطلاعات درست و دقيق حساسيت لازم صورت گيرد.
وي تاکيد کرد: دقت نظر در آمارهاي ارايه شده، تسلط کافي در بخش آماري و آمادگي براي پاسخگويي به سوالات نمايندگان با توجه به حوزه انتخابيه آنها از موارد حايز اهميت است. همچنين با توجه به اينکه زمان افتتاح از روز چهارشنبه تا يکشنبه اواخر آبان ماه سال جاري است، همه نمايندگان در يکي از اين روزها از اين نمايشگاه بازديد خواهند کرد. از همين رو بزرگترين توقع ما آشنا کردن نمايندگان با اهداف و برنامه ها و عملکرد سازمان در طول 3 سال گذشته است.
برزين با اشاره به اقدامات بزرگ سازمان در حوزههاي ماموريتي خود، به توسعه زيرساختهاي گردشگري اشاره کرد و گفت: جدا از توسعه ارتباطات و اطلاعرساني که ما در روند برگزاري نمايشگاه دستاوردها پيگير آن هستيم، اين حق نمايندگان سراسر کشور است تا بدانند که سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور در حوزههاي انتخابيه آنها چه اقداماتي داشته و به اعتقاد من با انبوه کارهايي که در سراسر استانهاي کشوري انجام شده، پس از برگزاري اين نمايشگاه، تعاملات سازمان ميراث فرهنگي و نهاد قانونگذاري بيش از پيش توسعه خواهد يافت. چراکه اکنون يکي از اولويتهاي اصلي کاري سازمان، پيگيري و اجراي مصوبات استاني ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري است.
رييس ستاد تبليغات و نمايشگاهها در ادامه به نمايندگان حاضر در نشست خاطر نشان ساخت تا به صورت کاربردي برنامهها و اقدامات حوزه خود را براي ارايه در نمايشگاه مهيا کنند.
وي افزود: اين نمايشگاه قرار است در کريدور ورودي که محل عبور نمايندگان، وزرا و مدعوين است در ابعاد 70 در 40 متر برگزار شود. از همين رو نحوه حضور ما بايد به گونهاي باشد که نمايه و جلوهاي از عرضه عملکرد سازمان را با ملاحضات زيبايي شناختي در کيفيترين شکل ممکن نشان دهد.
مهدي جهانگيري، معاون سرمايهگذاري و طرحهاي سازمان نيز با ارزشمند خواندن اين حرکت، پيشنهاداتي را در اين خصوص ارايه کرد.
وي گفت: اميدوارم که معاونتهاي سازمان نيز در نمايشگاه آتي سازمانهاي استاني حضور يافته و با ارايه دستاوردهاي خود در آن مشارکت کنند. چرا که اين امر ميتواند موارد کاربردي و آماري نمايشگاه مجلس را به خوبي نمايان سازد.
وي ادامه داد: بايد با به وجود آوردن يک فضاي رقابتي در حوزههاي گردشگري و سرمايهگذاري، نمايندگان استانها را نسبت به وضعيت مناظق انتخابيه خود حساس کنيم.
معاون سرمايهگذاري و طرحها در عين حال با اشاره به فضاي نظارتي مجلس تاکيد کرد که برگزاري نمايشگاه دستاوردهاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در مجلس با توجه به اين فضا، بايد بسيار سنجيده و مبتني بر ديدگاهاي کارشناسي باشد.
مدير کل پارلماني سازمان نيز با اشاره به مکتوم ماندن اين طرح با پايان مجلس هفتم و رايط فعلي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري افزود: پس از پايان مجلس هفتم دو سوم نمايندگان تغيير کردند و در آن مقطع به اين نتيجه رسيديم که برگزاري نمايشگاه به تاخير بيفتد.
به گفته علي ليالي، با توجه به توسعه همه جانبه و پايدار فعاليتهاي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، ضرورت برپايي نمايشگاهي از دستاوردهاي سه ساله سازمان بيش از گذشته ضروري به نظر ميرسد.
وي اظهار کرد: اين نمايشگاه فرصت خوبي براي اطلاعرساني به نمايندگاني است که در مورد سازمان تصميم ميگيرند و ما ميتوانيم با برگزاري اين نمايشگاه موجبات تلطيف ديدگاه نمايندگان نسبت به کارکردهاي سازمان را به وجود آوريم. چون مجلس نيز ميتواند به عنوان يک اهرم حمايتي در بحث بودجه و ساختار به سازمان کمکهاي شاياني کند و نياز به مساعدت مجلس و نگاه مثبت اين نهاد از ضرورت سازمانهاي کشوري است.
در اين نشست هم چنين نمايندگان معاونتها و ادارات مستقل سازمان نيز به ارايه ديدگاههاي خود پرداخته و مقرر شد تا با جمعبندي موضوع و بررسي ابعاد کمي و کيفي، نمايشگاه دستاوردهاي سازمان در مجلس با متفاوتترين و کيفيترين شکل ممکن برگزار شود. استفاده از اجراي کارگاهي صنايع دستي براي ايجاد جذابيت در نمايشگاه، ضرورت تدوين برنامههايي براي عمق بخشي به ديد نمايندگان مجلس در حوزههاي ماموريتي سازمان، بهرهوري بهينه از دستاوردهاي نمايشگاه، تدوين پرسشنامه براي جمعآوري ديدگاههاي نمايندگان نسبت به عملکرد سازمان، نشان دادن برنامهها و فرصتها و موانع سرمايهگذاري، نحوه رويکرد نمايشگاه در حوزههاي کاري و غيره از جمله محورهايي بود که در اين نشست از سوي حاضران مورد تاکيد قرار گرفت./100
انتهای پیام/