انتشار گزارش کارشناسان يونسکو و دانشگاه سايتاماي ژاپن در مورد چغازنبيل

رئيس پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاريخي و فرهنگي در گفت و گو با ميراث آريا(CHTN) ضمن بيان اين مطلب افزود:‌ در حال حاضر مجموعه گزارش‌ها و مطالعات علمي انجام شده کارشناسان يونسکو و دانشگاه سايتاماي ژاپن در آينده اي نزديک منتشر مي شود.

عبدالرسول وطن دوست در ادامه خاطرنشان کرد: در مدت چند سال و در دو مرحله با همکاري کارشناسان يونسکو و دانشگاه سايتاماي ژاپن، پروژه بين المللي حفاظت و مرمت چغازنبيل انجام شد.

وي با اشاره به اين که ‌در حال حاضر پروژه چغازنبيل در مسير مناسبي قرار گرفته است اظهار داشت: در حال حاضر مسئولان پايگاه ميراث چغازنبيل به صورت دائم و پي در پي، با مراجعه به محل، موضوع حفاظت از اين اثر تاريخي را پيگيري مي‌کنند.

اين نيايشگاه مذهبي توسط اونتاش گال پادشاه بزرگ عيلام در حدود ۱۲۵۰ پيش از ميلاد، براي ستايش ايزد اينشوشيناک، نگهبان شهر شوش ساخته شده است.
زيگورات (معبد هرمي شکل چند طبقه)چغازنبيل در ۴۵ کيلومتري جنوب شهر شوش نزديک منطقه باستاني هفت تپه در محور اصلي شوش به اهواز قرار دارد.
بلندي آغازين آن ۵۲ متر و ۵ طبقه بوده است. امروزه ارتفاع آن ۲۵ متر و تنها ۲ طبقه و نيم از آن باقي مانده است.

«چغازنبيل» که نام باستاني اين بنا به شمار مي‌آيد، واژه‌اي محلي و مرکب از دو واژه چُغا (به معناي تپه در زبان لري) و زنبيل مکان معبد که سابقا\" تپه بوده و آن را به زنبيل واژگون تشبيه مي‌کردند.

اين مکان نزد باستان شناسان به دور-اونتش معناي دژِ اونتش معروف است. بناي چغازنبيل در ميانه اين شهر واقع شده و مرتفع‌ترين بخش آن به شمار مي‌آيد./118

انتهای پیام/

کد خبر 1387072416