صادرات چرم همدان 43 درصد کاهش داشت

کارشناس صنايع دستي معاونت صنايع دستي و هنرهاي سنتي استان همدان در گفتگو با ميراث آريا(chtn)، با اعلام اين خبر گفت‌: آمار و ارقام موجود از صادرات 19 هزار و 400 دلاري اين محصولات در شش ماهه نخست خبر مي‌دهد.

وي افزود: با وجود کيفيت بالا و شهرت جهاني چرم همدان، متأسفانه در سال‌هاي اخير شاهد کاهش ميزان صادرات چرم به کشورهاي مختلف بوده ايم.

بهجت عباسي ادامه داد: در طول دو سال گذشته تمامي صادرات اين محصولات به کشور عراق صورت گرفته است و اين در حالي است که در گذشته، ترکيه به عنوان يکي از خريداران چرم ايراني، به واردات چرم همدان مي‌پرداخت.

وي با اشاره به اينکه درحال حاضر بيش از 186 کارگاه چرم در استان همدان با 694 شاغل فعال است، اظهار داشت:‌ تعداد کارگاه‌هاي اين صنعت نيز نسبت به دوران اوج توليد و فروش آن کاهش چشمگيري را تجربه مي‌کند.

اين کارشناس صنايع دستي تصريح کرد: کارگاه‌هاي فعال چرم همدان همچنان به شکل سنتي به فعاليت خود ادامه مي‌دهند که اين مسأله در کنار نتايج مثبتي که به عنوان يک صنعت دستي براي توليد کنندگان پديد اورده داراي اثرات منفي نيز است.

عباسي با بيان اينکه چرمي که به صورت سنتي فرآوري مي‌شود داراي مشکلاتي چون ثابت نبودن رنگ و باقي ماندن چربي در محصول فراوري شده هستند، گفت: کشورهايي که امروز در توليد اين محصول به خود کفايي رسيده اند به صورت کاملاً ماشيني به توليد مي‌پردازند و نياز چنداني به چرم توليدي به اين شکل ندارند.

وي با تأکيد بر اينکه صادرات چرم به شکل سالامبور توسط صادرکنندگان داخلي نيز بر مشکلات صادرات اين توليدات اضافه کرده است، افزود: در شرايطي که مصنوعات چرمي حاصل از چرم سالامبور مي‌تواند ارزش افزوده بيشتري به همراه داشته باشد، صادر کنندگان ما هنوز به صدور چرم به اين شکل مي‌انديشند.

بهجت عباسي خاطرنشان کرد: در حال حاضر در توليد چرم مشکل چنداني در استان همدان وجود ندارد و انچه توليد کنندگان اين بخش را با مشکل روبرو کرده است، نبود بازار فروش اين محصولات است.

گفتني است در شش ماهه نخست سال گذشته 34200 دلار چرم همدان به صورت غير رسمي به کشور عراق صادر شده است که مقايسه اين مقدار نسبت به شش ماهه اول سال جاري، نشان از کاهش 43 درصدي صادرات اين محصول است./111

انتهای پیام/

کد خبر 138707272