استقامتي در ادامه گفت: اين عوامل سبب ايجاد التهاب در لوزالمعده ميشود که به دنبال آن فرد دچار کمبود انسولين ميشود که روند تکميل اين بيماري در مدت چندهفته، چند ماه و چند سال خواهد بود.
وي در توضيح ديابت نوع دو اظهار کرد: بيماري ديابت نوع دو به تدريج با افزايش مقاومت به انسولين شکل ميگيرد که در نهايت منجر به کاهش انسولين در مرز بيمار ميشود.
استقامتي با بيان اينکه نوع دو ديابت معمولا در سنين بالا ديده ميشود تصريح کرد: متاسفانه با اپيدمي اين بيماري در دوران نوجواني هم که به علت تغذيه و زندگي غلط در هر دو ناحيه شهري و روستايي ديده ميشود مواجه هستيم.
اين فوق تخصص غدد در بيان مهمترين علائم اين بيماري ياد آور شد: چاقي در نواحي شکم، افزايش ترشح انسولين، فشار خون بالا و چربي خون از مهمترين عوامل ابتلا به ديابت نوع دو است.
وي با بيان اينکه يکي از اصول درمان در ديابت نوع دو بحث تغذيه است تصريح کرد: بيماران ديابتي لازم است 150 دقيقه در هفته در فضاي باز پياده روي کنند.
استقامتي افزود: ورزش در خانه نيز ميتواند در کنترل قند خون موثر باشد و چنانچه ورزش ميسر واقع نشد استفاده از داروهاي خوراکي پيشنهاد ميشود.
وي با بيان اينکه براي تشخيص بيماري ديابت 3 معيار وجود دارد تصريح کرد: در صورتيکه قند خون فرد در صبح بيش از 126 ميلي گرم باشد احتمال ابتلا به ديابت در او زياد است.
استقامتي اظهار کرد: حالت اتفاقي و ميان روز چنانچه قند خون فرد بيش از 200 ميلي گرم باشد زمينه ابتلا به ديابت در او وجود دارد.
وي در تشريح سومين معيار تشخيص بيماري ديابت تصريح کرد: چنانچه 75 گرم گلوکز براي يک فرد تجويز شود و بعد از 2 ساعت ميزان قند خون او بيش از 200 ميلي گرم باشد احتمال ابتلا او به ديابت وجود دارد. اين پزشک متخصص با تاکيد بر اينکه بيمار ديابتي را يک تيم پزشکي بايد معاينه کند يادآور شد: پزشک عمومي، متخصص تغذيه، مددکار اجتماعي، پرستار، گروه آموزشي و متخصص داخلي بايد در درمان بيمار ديابتي همکاري داشته باشند.
وي خاطرنشان کرد: رژيم غذايي و فعاليت بدني، قرصهاي خوراکي و انسولين درماني از روشهاي درمان بيماري ديابت است.
استقامتي با بيان اينکه روشهاي تزريق انسولين شامل استفاده از سرنگ، پمپ و قلم انسولين است تصريح کرد: انسولين در فرد لاغر بايد با زاويه 45 درجه و در افراد چاق به صورت عمود تزريق شود.
وي با بيان اينکه عوارض بيماري ديابت در دراز مدت شامل مشکلات عروق مغزي، قلبي و اندامها و درگيري کليهها، چشم و سيستم عصبي بدن است تصريح کرد: همه اين عوارض عمدتا به قند خون بالا مرتبط ميشود و با کنترل قند خون اين عوارض تا حدودي کمتر ميشود./115
انتهای پیام/