وي با بيان اينکه هماکنون يک ميليون و هفتصد هزار شي تاريخي در 186 موزه کشور وجود دارد افزود: تعداد بازديدکنندگان از موزههاي کشور در شش ماهه نخست سال جاري با رشد 30 در صدي نسبت به سال گذشته به هفت ميليون نفر رسيده است که بايد با برنامهريزي و توسعه کمي و کيفي موزهها اين تعداد به بيست ميليون نفر برسد که از اهداف سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري کشور در راستاي تحقق سند چشمانداز بيست ساله به شمار ميرود.
مدير موزههاي کشور مرمت، تجهيز و بازسازي 273 موزه، ساخت و راهاندازي 12 موزه منطقهاي و طراحي، ساخت و توسعه سايت موزهها، اکوموزههاي روستايي عشايري و کويري و همچنين موزههاي خصوصي را از مهمترين برنامههاي در دست اجراي مديريت موزهها در کشور براي رسيدن به اين اهداف عنوان کرد.
فراهاني موزه داري را هنري براي گفتگو نسل جديد با نسلهاي گذشته دانست و گفت: هر شي تاريخي در موزه نمادي از انساني فرهيخته و دانشمند در تمدن کهن ايران زمين است که موزه داران اين شکوه و عظمت را با بيان سير تاريخي اشيا به نسلهاي مختلف انتقال ميدهند.
وي گفت: اين همايش با هدف ارائه راهکارهاي جديد، روشهاي جذب مخاطب براي موزهها، ارائه روشهاي جديد موزهداري، تقويت بدنه کارشناسي موزهها و ايجاد ارتباط دو سويه بين مديران موزهها و مسئولان فرهنگي کشور به مدت دو روز در سالن همايشهاي هتل ساحل اروميه برگزار شد.
مدير کل موزهها در اين همايش دو روزه که با عنوان موزهها عامل توسعه اجتماعي برگزار شد، خاطرنشان کرد: نقش حياتي موزهها در جوامع بشري نقشي بديع، ماندگار و مروج نابترين پديدههاي فرهنگي است. موزهها از معدود مراکز حافظ يادگاران نسل گذشته و در حقيقت فرزندان هنر و تاريخ هستند. هر يک از اين اشيا در عين بي زباني به هزار زبان سخن ميگويند زيرا اسناد معتبري از هنر، فرهنگ و تاريخ را ارايه ميدهند.
وي افزود: تاريخ تشکيل نخستين موزه در ايران را بايد در گنجينههاي گرانبهايي که باستانشناسان به دست آورده اند، جستوجو کرد و پس از آن به اين نکته اشاره کرد که موزه، سوغاتي ديگر از فرنگ بود که نخستين بار به دستور ناصرالدين شاه قاجار در داخل کاخ سلطنتي گلستان، با اختصاص تالاري به آن در ايران متولد شد که سپس همين مکان با ملحقاتي غني تر شده و به نام موزه \"همايوني\" گشايش يافت.
فراهاني ادامه داد: بر اساس اساسنامه شوراي بين المللي موزه ها (ايکوم)، موزه در حکم يک مؤسسه دائمي و غيرانتفاعي است که بايد در خدمت جامعه و توسعه آن باشد و ورود به آن براي افرادي که به منظور مطالعه، آموزش و بهره گيري از شواهد مادي و محيط زيست مردم، محافظت، تحقيق، ارتباط و نمايش به عمل مي آورند، آزاد است.
وي افزود: يک تعريف ديگر، موزه را بنيادي دانسته که ۳ وظيفه اصلي جمع آوري، نگه داشتن و نمايش اشيا را برعهده دارد. اين اشيا ممکن است نمونههايي از طبيعت و مربوط به زمين شناسي و ستاره شناسي يا زيست شناسي باشد، يا آن که آفرينشهاي هنري و علمي انسان را در طول تاريخ به نمايش بگذارد.
براساس اين گزارش،برگزاري کارگاه عملي اکوموزه در محوطه تاريخي تختسليمان تکاب از ديگر برنامههاي اين همايش دو روزه بود./120
انتهای پیام/