بيماري ايدز بر اثر بوجود آمدن ضعف عمده در دستگاه ايمني بدن که موجب کاهش توانايي بدن در مقابله با عفونتها و توانايي سرکوب سلولهاي غيرطبيعي ميشود به وجود ميآيد.
ويروس ايدز سلولهاي ايمني موجود در خون و سلولهاي ايمني موجود در بافتها مانند مغز استخوان و کبد را که در توليد پادتن براي مقابله با انواع بيماريها و سرطانها نقش دارند درگير ميسازد و توان مقابله با بيماري را از آنها ميگيرد.
اين ويروس به يک نوع خاص از گلبولهاي سفيد خون حمله ميکند و اين سلول را ربوده، ژنهاي خود را وارد دي ان اي آن ميکند، و از آن براي توليد ذرات ويروسي بيشتري استفاده ميکند. اين ذرات سپس ساير سلولهاي سالم نيز را آلوده ميکنند.
ابتلا به بيماري ايدز در اغلب موارد با عوارض سادهاي مانند اسهال، خارش پوست و افزايش خفيف حرارت بدن شروع ميشود و عرق کردن در شب، احساس خستگي و التهاب بيضهها از ساير علايم اين بيماري محسوب ميشود.
هفتهنامه سلامت در شماره 191 خود در خصوص آمار مبتلايان به اين بيماري چنين آورده است: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي بر اساس آمار جمعآوري شده از دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي درماني سراسر کشور آمار ايدز تا پايان سه ماهه دوم سال 1387 را اعلام کرد.
بنابراين گزارش تا اول مهر87 مجموعا 18 هزار و 320 نفر از افراد مبتلا به اچ . آي . وي در کشور شناسايي شدهاند که 7/93 درصد آنان را مردان و 3/6 درصد را زنان تشکيل ميدهند.
تاکنون هزار و 592 نفر مبتلا به بيماري ايدز شناسايي شده و 2800 نفر از کل افراد مبتلا به ايدز فوت کردهاند.
از اين تعداد 3/39 درصد از مبتلايان به اچ.آي.وي در گروه سني 25 تا 34 سال قرار دارند که بالاترين نسبت در گروههاي سني را به خود اختصاص دادهاند.
بيشترين علل ابتلا به بيماري اچ.آي.وي در سال 86 به ترتيب تزريق با وسايل مشترک در مصرفکنندگان مواد 69 درصد، رابطه جنسي 9/7 درصد، دريافت خون و فراوردههاي خوني آلوده 3/1 درصد و انتقال از مادر آلوده به کودک 6/0 درصد بوده است.
در سال 87 آمار مبتلايان از طريق اعتياد تزريقي 8/80 درصد، برقراري روابط جنسي 9/11 درصد و انتقال از مادر مبتلا به کودک 7/0 درصد را تشکيل داده است و در 5/6 درصد از موارد شناسايي شده در سال جاري راه انتقال نامشخص است./ 115
انتهای پیام/