افزايش روزافزون استفاده از انواع مخدرها نيز جامعه ايران را به شدت تهديد مي‌کند. تمايل بيش از حد جوانان به استفاده از انواع مواد مخدر و روانگردان سبب گسترش شبکه‌هاي قاچاق داخلي و مافيايي شده است که اين امر جوانان زيادي را به کام مرگ و سوداگران مرگ را به سمت ثروت و قدرت مالي سوق داده است.

مصرف مواد مخدر در زمان کوتاه سبب تسکين ناراحتي‌هاي روحي نظير افسردگي، اضطراب و دردهاي ‌جسماني مي‌شود اما در مقابل ترک يا کاهش مقدار مصرف نيز سبب اختلالات رواني نظير بي‌قراري، اضطراب، خستگي مفرط، حالات تهوع و گيجي خواهد شد و زماني که فرد معتاد با اين حالات روحي در جدال و دست به گريبان است تنها راه فرار از اين شرايط را در استفاده مجدد از مخدرها مي‌بيند.

انواع مواد مخدر براساس تقسيم‌بندي سازمان بهداشتي به 8 دسته تقسيم مي‌شوند که شامل توهم‌زاها، کانابيس يا شيره گياه شاهدانه، مواد مخدر، سستي‌زاها( مسکن‌ها _خواب‌آورها )، آرام بخش‌‌ها، چسب و مواد فرار (مواد استنشاقي)، محرک‌ها، الکل، توتون و قهوه مي‌باشند.

از جمله عواملي که سبب گرايش افراد به استفاده از مواد مخدر مي‌شود مي‌توان به فقر، بيکاري و فقدان موقعيت‌هاي مناسب اجتماعي اشاره کرد که اين عوامل تقريبا در تمام کشورها مشترک است. شيوع بيماري‌هايي چون ايدز، هپاتيت، سل و انوع آسيب‌هاي اجتماعي نظير طلاق، خودکشي و ساير ناهنجاري‌هاي اجتماعي همه ريشه در اعتياد دارد. شناسايي و درمان به موقع افرادي که به تازگي به مصرف انواع مخدر وابسته شده‌اند مي‌تواند کمکي موثر در اين راستا باشد زيرا شانس برگشت براي افراد تازه وابسته بيشتر است.

از سوي ديگر افزايش آمار قاچاقچيان و تنوع انواع مخدر و روش‌هاي توزيع و مصرف آنها به يک بحران تبديل شده است که در اين راستا کشورهاي مختلف از جمله ايران فعاليت‌هاي گسترده‌اي را در جهت کنترل توليد و عرضه انواع مخدر آغاز کرده اند .

طبق آماري که نيروي انتظامي‌ در خصوص کشف انواع مخدر در 5 ماهه اول امسال ارائه داد 64 درصد از کشفيات مواد مخدر به ترتيب مربوط به 6 استان کرمان، سيستان و بلوچستان، خراسان رضوي، هرمزگان، فارس و يزد بوده است. از 250تن مواد مخدر کشف شده نيز 45 تن از کرمان به دست آمده است. عمليات‌هاي نيروي انتظامي نيز در خصوص کشف و ضبط مواد مخدر در مقايسه با سال گذشته 95 درصد افزايش داشته است.

دستگيري قاچاقچيان مواد مخدر که همه روزه بوسيله رسانه‌هاي خبري در جريان آن قرار مي‌گيريم نيز مويد اين امر است.در اين راستا مرکز اطلاع رساني فرماندهي ناجا طي يک هفته گذشته از کشف مقادير زيادي از انواع مواد مخدرخبر داد . اين کشفيات شامل ترياک، سوخته ترياک، هروئين، شيشه، کراک، کراک هروئين و انواع روانگردان‌ها بود.

با وجود افزايش چشمگير فعاليت نيروي انتظامي در مبارزه با مواد مخدر اما تمام اين تلاش‌ها نيز هرگز مانعي در جهت توليد و عرضه اين مواد در نقاط مختف کشور نبوده است. عدم شناخت واقع‌گرايانه از فرايند قاچاق موادمخدر که اعتياد نيز از پيامد‌هاي آن است و روش‌هاي مختلف شيوع آن در اجتماع سبب درگيري اقشار مختلف جامعه با اين معضل شده است.

شناسايي و درمان به موقع افرادي که به تازگي به مصرف انواع مخدر وابسته شده‌اند مي‌تواند کمکي ‌موثر در اين راستا باشد زيرا شانس برگشت براي افراد تازه وابسته بيشتر است. براي داشتن کشوري پاک بايد از توليد و عرضه انواع مخدر به طور جدي جلوگيري کرد. براي اين کار بهتر است مرزهاي قانوني و غير قاوني ترانزيت اين مواد شناسايي و کنترل شود و بهتر است هزينه‌اي را که دولت صرف آسيب‌هاي وارده به اجتماع به واسطه مصرف مواد مخدر مي‌کند صرف جلوگيري از ورود اين مواد به کشور کند ./115

انتهای پیام/

کد خبر 138707293