شيوع سرطان دستگاههاي گوارشي اغلب در کشورهاي جهان سوم شايعتر از کشورهاي اروپايي و آمريکايي است و در بعضي از کشورهاي خط ساحلي درياي خزر و نواحي از چين و آسياي شرقي نيز شيوع بالايي دارد.
انواع سرطانهاي دستگاه گوارش به خاطر صنعتي شدن زندگي در50 سال اخير رو به افزايش است و تغذيه نامناسب که از مهمترين عوامل ابتلا به بيماريهاي مختلف است زمينه را براي بروز ساير بيماريهاي گوارشي که سرطان در راس آن قرار دارد فراهم ميسازد.
علايم سرطانهاي دستگاه گوارشي که سرطان معده نيز در راس آن قرار دارد عبارتند از: درد در ناحيه شکم، احساس توده در شکم، احساس خستگي و ضعف و بيحالي، بي اشتهايي، انسداد روده، درگيري غدد لنفاوي ناحيه گردن، زردي و برآمدگي شکم از جمله عوامل اين بيماري است.
مصرف مداوم غذاهاي آماده و فست فودها، استفاده از گوشت قرمز به صورت نمک سود، خشککردن و نمک سود کردن مواد غذايي مصرف غذاهاي چرب و استفاده از روغنهاي نباتي جامد، مصرف چاي داغ و نانهاي بدون سبوس از جمله مواردي است که امکان ابتلا به اين بيماري را فراهم ميسازد.
متاسفانه تغيير در الگوي مصرف مواد غذايي، عدم تمايل به مصرف غذاهاي سنتي و مصرف غذاهاي آماده به صورت مداوم که جاي خود را در بين کودکان و جوانان و نيروي شاغل باز کرده است به دليل اينکه در طبخ آنها از روغنهاي سوخته و مانده و ساير مواد نگهدارنده سرطانزا استفاده ميشود بيشترين تاثير را در ابتلا به اين بيماري دارد.
مصرف کم ميوهها و سبزيجات که داراي مقادير قابل توجهي فيبر هستند نيز در ابتلا به اين بيماري موثر است و بهتر است در برنامه غذايي خود جايگاه قابل توجهي را براي اين دسته از مواد غذايي باز کنيم .
لازم است با فرهنگسازي براي استفاده از مواد غذايي سالم، ارايه آموزشهاي موثر به کودکان براي تغذيه صحيح ، تغيير الگوي مصرف غذايي و جايگزين کردن ميوهها و سبزيجات در وعدههاي غذايي خود امکان ابتلا به اين بيماري را کاهش دهيم./115
انتهای پیام/