محمد علي رجبي ادامه داد: تا به حال نزديک به 150 طرح و نقش از موزههاي مختلف فرش کشور براي شرکت در اين نمايشگاه برگزيده شده است و نيمي ديگر نيز تا 10 آبان ماه براي شرکت نهايي از ميان اثار معرفي شده انتخاب ميشود.
وي با اشاره به اينکه طرحهايي که در اين نمايشگاه به نمايش در ميآيد مربوط به يکصد سال گذشته تاريخ طرحهاي فرش ايراني است، اظهار داشت: البته در اين ميان طرح و نقشهايي که منحصر به فرد باشد و يا مربوط به هنرمند برجستهاي از کشورمان باشد نيز به نمايش گذاشته ميشود.
دبير برگزاري اين نمايشگاه همچنين از نمايش تعدادي از فرشهاي برجسته که طرحها و نقشههاي آنها در دست نباشد نيز در اين نمايشگاه خبر داد و گفت: البته تعداد اين فرشها زياد نيست و منحصر به فرشهايي ميشود که طرحي از انها به ثبت نرسيده و يا از هنرمندان برجستهاي بر جاي مانده باشد.
رجبي با بيان اينکه اين براي نخستين بار است که در کشور موفق به برگزاري نمايشگاهي از نقشه و طرحهاي ايراني در اين سطح شدهايم، ادامه داد: برهمين اساس قصد داريم در پايان اين گردهمايي کتابچهاي از اين طرحها تهيه کرده و در حفظ هرچه بيشتر آنها بکوشيم.
وي تصريح کرد:هدف از برگزاري نمايشگاه فوق تجليل از يکي از محققان و کارشناسان زبده فرش بافي ايران است که امکان تقدير از کارشناسان و استادان برتر اين رشته را در کشور نيز فراهم ميکند.
دبير برپايي نمايشگاه بزرگ طرح و نقش فرش ايران در ادامه اظهار داشت: همچنين به منظور آشنايي علاقهمندان با اين نقشها در طول يکماه برپايي نمايشگاه، هر هفته دو استاد برتر هنر فرش در کنار استاد محسن محسني به تشريح طرحها و نقشها ميپردازند.
محمد علي رجبي همچنين در خصوص برپايي نمايشگاهي از هنرهاي سنتي در موزه هنرهاي معاصر، گفت: هنرهاي که امروز به عنوان هنرهاي معاصر از آنها ياد ميشود داراي ديرينگي و تاريخچهاي در کشورمان هستند که پرداختن به آنها در شناخت هنرهاي جديد کمک شايان توجهي به حسابي ميآيد.
گفتني است نمايشگاه بزرگ طرح و نقش فرش ايران از 25 آبان ماه تا 25 آذرماه در موزه هنرهاي معاصر تهران برپا ميشود./111
انتهای پیام/