از اين پس هيچ کاوشي در پايگاه‌هاي ميراث فرهنگي انجام نمي‌شود

قائم مقام امور پايگاه‌هاي ميراث فرهنگي در گفت و گو با ميراث آريا(chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: براساس پيش‌بيني‌هاي صورت گرفته، به جز در موارد استثنايي، حفاري و کاوش در اولويت برنامه‌هاي پايگاه‌هاي ميراث فرهنگي وجود ندارد.

محمدرضا چيت ساز در ادامه خاطرنشان کرد: در حال حاضر حفاري‌هاي نجات‌بخشي و اضطراري و يا کاوش براي تعيين عرصه و حريم، فقط در محوطه شوش انجام شده است.

به گفته سرپرست پايگاه ميراث فرهنگي شوش: در بهار امسال هيات راهبردي براي تعيين عرصه و حريم، مجبور به گمانه‌زني در محوطه‌هاي زير خاک شد، اما به محض مشاهده آثار، عمليات تعطيل و سپس مستندسازي، تهيه عکس و طرح انجام شد.

معاون رئيس امور پايگاه‌هاي ميراث فرهنگي اظهار داشت: موضوع تعيين عرصه و حريم شوش از سال‌ها پيش توسط ميرعابدين کابلي باستان‌شناس به وسيله ميله‌گذاري در اطراف محوطه اصلي شوش شامل کاخ، سازه‌هاي محوطه اسلامي تا پيش از اسلام انجام شد اما امروز نياز به تعيين عرصه و حريم جديدتر، بيش از پيش احساس مي‌شود.

اين دکتراي باستان شناس تصريح کرد: موضوع تعيين عرصه و حريم شوش از ابتداي سال جاري با اعزام تيم به محل، آغاز و گزارش آن پس از دو ماه ارائه شد.

به گفته اين استاد دانشگاه: از آن زمان چندين جلسه برگزار و تمامي جوانب شامل حفظ آثار، موقعيت شهري، مديريت محلي و استاني مد نظر قرار گرفت.

چيت ساز اضافه کرد: در مجموع پس از تصويب، عرصه‌ها و حريم‌ها مصوب شوش، به مديريت استان ابلاغ خواهد شد تا تکليف اين موضوع روشن شود.

سرپرست پايگاه ميراث فرهنگي شوش در پايان تاکيد کرد: با تصويب نقشه و تعيين حريم شوش، ضوابط مشخص و مقداري از مشکلات شهرداري و موسساتي مانند هتل‌داري و حتي سازمان ميراث فرهنگي حل خواهد شد./118

انتهای پیام/

کد خبر 1387080510