به گزارش ميراث آريا (chtn)، زورگيري که امروزه به نام يکي از جرائم زيرمجموعه سرقت در کلان شهرها از جمله تهران رواج پيدا کرده است داراي 3 منشاء فردي اجتماعي و خانوادگي است افراد زورگير از آنجا که داراي اختلالات شخصيتي هستند و معمولا در خانواده‌هايي رشد پيدا کرده‌اند که تحت سلطه فردي زورگو قرار داشتند اين امر سبب ايجاد نوعي حس حقارت و به عبارتي عقده خود کم‌بيني در آنها شده است که بعد از ورود به اجتماع سعي مي‌کنند با زورگويي به ديگران عقده خود را سرکوب کنند و پذيراي هيچ نوع قانون و مقرراتي نخواهند بود.

از سوي ديگر جامعه نيز در تربيت افراد زودگير نقش دارد و برخي از شرايط اجتماعي از قبيل فقر و بيکاري و اعتياد سبب گرايش افراد به سوي ارتکاب اين جرم مي‌شود.

اگر چه مسئوليت مقابله با زورگيران به عهده نيروي انتظامي گذاشته شده است و نيز در راستاي طرح ارتقاي امنيت اجتماعي اقدامات نيروي انتظامي در برخورد با اين مجرمان افزايش يافته است اما نيروي انتظامي نيز به تنهايي قادر به کنترل و مهار اين پديده نيست زيرا ريشه ايجاد اين معضل در جاي ديگري است.

ضعف اقتصادي حاکم مهمترين عامل در شکل‌گيري انواع جرائم از جمله زورگيري است زيرا به علت کم‌توجهي نهادهاي دولتي براي فراهم کردن نيازهاي معقول جوانان نسلي تربيت شده است که از ارتکاب هيچ نوع جرمي واهمه ندارد و جامعه را بايد در شکل‌گيري اين معضل شريک جرم دانست./115

انتهای پیام/

کد خبر 138708055